Присвятив себе рідній землі

Дуже важливою і визначальною для будь-якого села і аграрного сектору України є професія тракториста – машиніста сільськогосподарського виробництва. Уявіть собі, кожний п’ятий працівник сільського господарства — тракторист. І моя нинішня розповідь саме про такого спеціаліста. 

43-річний Василь Бесарабов з Олександрівки майже чверть століття віддано працює трактористом у місцевому господарстві.
Свою трудову стежину починав у колгоспі, а тепер працює у складі тракторної бригади №2 ФГ «Олександрівське». Народився і виріс Василь у цьому ж селі. Тут же закінчив школу, після якої пішов у сільське господарство, де вправно й по сей день працює на основній техніці, за допомогою якої обробляють грунт, виконують більшість робіт по догляду за рослинами, перевозять вантажі.
З одного боку, бути трактористом нелегко. Праця ця дуже й дуже виснажлива, але водночас цікава і романтична, бо сучасний трактор — машина дуже складна, в її конструкції поєднані досягнення багатьох наук — теплотехніки, гідравліки, механіки, електроніки, конструювання, і тих, які пов’язані з експлуатацією тракторів.
Між іншим, щоб працювати на сучасному тракторі, треба володіти знаннями та навичками багатьох сільськогосподарських професій: водія, тракториста, механіка, знати будову і правила експлуатації сільгосптехніки  та інші тонкощі. Треба мати і  необхідні знання основних правил агротехніки і прогресивної технології механізованих робіт з вирощування сільськогосподарських культур тощо.
А за роки роботи Василь Валентинович  добре засвоїв всі необхідні нюанси і вправно виконує механізовані роботи з обробки грунту, посіву сільськогосподарських культур і догляду за рослинами. Він досить  шанована людина на підприємстві: працьовита, добропорядна, урівноважена. Напевне тому неодноразово був нагороджений та відзначений різними нагородами.
У 2012-му занесений на сільську дошку пошани, у 2016-му – на районну дошку пошани, а в цьому році здобув обласну премію ім. Гіталова.
Н. Луценко.