Коштів на оплату праці освітян - вистачає

Наприкінці минулого року Кабінет Міністрів України прийняв рішення про підвищення рівня оплати праці педагогічних працівників, зокрема вчителів загальноосвітніх навчальних закладів, фахівців позашкільних установ та вихователів дитячих садків (це передбачено Постановою КМУ від 14.12.2016 № 974). 

Відповідно до цього рішення у школах, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам - перерахунок виплат здійснюється, починаючи з 1 січня 2017-го. Для решти працівників, зокрема, позашкільної ланки та дитячих садків, які фінансуються з районного та місцевих бюджетів, відповідно до урядового рішення передбачалося зростання тарифних розрядів з 1 вересня 2017 року. Разом з тим, органам місцевого самоврядування було надано право приймати власні рішення про зростання тарифних розрядів, починаючи з січня поточного року.  
Отож, 21 лютого на сесії районної ради прийнято рішення «Про підвищення тарифних розрядів педагогічним працівникам».
 Тепер вчитель та вихователь вищої категорії, які станом на 1 грудня 2016 року отримували 4245 грн., з 1 січня 2017 року мають зарплату 5808 грн. (сума вказана з урахуванням престижності фаху (20%), вислуги років (30%). Вчитель та вихователь з вищою освітою мали 2772 грн. зарплати, тепер -  3782,40 грн. 
Коментуючи цю тему, начальник районного відділу освіти Олена Полтавець наголошує, що проблем з виплатою підвищених окладів  немає. Коштів на оплату праці освітян району вистачає.
Н. Луценко.