Звітували рятувальники

17 лютого на загальних зборах особового складу Олександрійського міськрайонного відділу та 2-го державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС підбили підсумки роботи за минулий рік.

Розпочали збори із вручення грамот кращим працівникам служби за плідну роботу та сумлінне виконання службових обов’язків. Приємну місію виконали заступник начальника Управління ДСНС у Кіровоградській області М. Крутінь, голова райдержадміністрації Б. Куруп та керівник апарату Олександрійської міської ради В. Чеботарьов. Після цього перейшли до основних питань порядку денного.


Першим до слова запросили Богдана Курупа. У своєму виступі він першочергово відзначив, що завдяки оперативному реагуванню місцевих пожежних команд, які неодноразово виїздили на виклики, забезпечено успішне гасіння пожеж на території району у початковій стадії. Протягом 2016 року на Олександрійщині виникло 60 пожеж та 32 інші надзвичайні події, зареєстровано надзвичайну ситуацію та резонансну подію:  спалах африканської чуми в с. Войнівка та підтоплення житлового сектору та території у с. Лікарівка.
Богдан Анатолійович також додав, що спільно з органами місцевого самоврядування прийнято місцеві Програми цивільного захисту на 2017 рік по кожній територіальній одиниці району. Вони включають комплекс практичних та профілактичних заходів щодо забезпечення належної пожежної та техногенної безпеки на окремих територіях, а головне  – ​ запобігання та попередження виникнення надзвичайних подій та ситуацій на території району, збереження людських життів та мінімізація матеріальних втрат у кризових ситуаціях. Крім того, рішенням сесії районної ради прийнято Програму економічного та соціального розвитку Олександрійського району у 2017 році, яка включає і підтримку пожежно-рятувальної служби у виконанні ними поставлених завдань. Якщо минулоріч на місцеві пожежні команди (сел. Нова Прага та Протопопівка) видатки склали 1 млн. 30 тис. гривень, то на нинішній заплановано 1млн. 662 тис. Також райдержадміністрацією затверджено План основних заходів цивільного захисту району на 2017 рік.
Далі про підсумки діяльності управління та відділів звітували заступник начальника Управління ДСНС у Кіровоградській області М. Крутінь, начальник Олександрійського МРВ У ДСНС Д. Колісник та начальник другого пожежно-рятувального загону О. Загурський. Виступаючі говорили про те, що Управлінням ДСНС та безпосередньо олександрійськими рятувальниками проведено значний обсяг роботи щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, пожеж як на об’єктах, так і в приватному житловому секторі, попередження загибелі людей. Щоправда, під час пожеж там загинули сім осіб. 
Говорили також про стан матеріально-технічного забезпечення підрозділів та про основні потреби на майбутнє для належного функціонування служби.
Виступаючі наголосили, що працівники служби розуміють, що від їхньої відповідальності, майстерності та професіоналізму залежить збереження матеріальних цінностей, а головне – ​життя людей. Тому поряд із завданнями, якими вони керуються у своїй діяльності – ​врятувати і допомогти, головним вважають роботу щодо запобігання надзвичайним подіям.
О. СТОРЧОВА.