ПРО ГЕРОЇВ КРУТ: ВОНИ БОРОЛИСЯ ЗА ВІЛЬНУ УКРАЇНУ

Вони боролися за вільну У країну,
За рідну землю умирали, за державу, за народ.
Не думали, що покладуть їх в домовину
І не хотіли для себе ніяких нагород.

Ці слова були підсумком спілкування десятикласників про Героїв Крут, що віддали своє життя за вільну Україну. А скільки таких, як вони стали жертвами на алтарі у боротьбі за незалежність.

Нам добре відома національно-визвольна боротьба під проводом Богдана Хмельницького. А скільки втрат мав наш народ в Українській революції. Не перелічити жертв періоду тоталітарного режиму. І про це ми просто не маємо права забути. Адже лише пам’ять допомагає нам виживати й рухатися вперед. Саме пам’яті героїчної минувшини була присвячена шкільна лінійка з квест-вікториною до Дня Соборності України. В цей день Червонокам’янське НВО не лише майоріло вишиванками, а й дякуючи українським рушникам єдналися учні школи й вчителі.
Цим заходом ми об’єднали прагнення колишніх борців за вільну Україну та наші бажання жити у незалежній та соборній державі.
Години спілкування у школі були присвячені тим, без кого не було сьогодення. Адже як важливо знати, звідки ти родом і хто такий, і усвідомлювати свою причетність до творення української історії.
Важливе місце у нашій спільній справі мають Музей історії школи та шкільна Світличка.
Ю. ЗАБОЛОТНА, учитель історії.