Новорічні свята для літніх людей

Новий рік – це час, коли в чудеса вірять навіть дорослі, а діти радіють, передчуваючи бажаний подарунок. Кожний намагається порадувати своїх близьких сюрпризом, підбираючи, чим же здивувати, хтось поспішає додому до родини, яку уже давно не бачив.
Більшість вважає, що це сімейне свято і зустрічати його потрібно в колі рідних. Але дуже часто життєві обставини вносять свої корективи. Не мають змоги святкувати у родинному колі і наші підопічні - літні люди, які проживають у відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання. І в той же час вони чудово зустріли новорічні свята у колі нових друзів. Тут їх оточують ровесники —отже, завжди знайдуться спільні інтереси і теми для розмов. Можна пригадати молодість і яскраві події, які зрозуміти і оцінити може лише людина тієї епохи. 
Напередодні Нового року, у День Святого Миколая, наші підопічні отримали подарунки від  народного депутата Анатолія Кузьменка. Щороку  від СВК ім. Фрунзе (керівник Михайло Гончаренко) вони отримують ялинку і солодкі подарунки.  Дякуючи меценатам, і цьогоріч у літніх людей відбулося  справжнє свято, а веселий настрій подарували запальною, святковою концертною програмою учні Червонокам’янського НВО  (дитячий парламент “Єдність», керівник - педагог-організатор Лариса Осипенко).
Приємно радує, що з допомогою наших аграріїв, наших помічників, ми можемо  робити все можливе для того, щоб Новий рік став для наших мешканців наступним кроком у майбутнє, а не підбиттям підсумків минулого року. Наше свято для них - це продовження життя, в якому ще обов’язково будуть радісні і світлі дні.
Н.НАУМКІНА, завідувач відділення.