Скажи наркоманії – ні!

Протягом минулого року службою у справах дітей Олександрійської райдержадміністрації було проведено 131 спільний рейд  «Діти вулиці» та «Вокзал» і винесено 21 офіційне попередження батькам за неналежне виконання ними своїх батьківських обов’язків. Про це, зокрема, йшлося на засіданні координаційної ради з питань протидії поширенню наркоманії і злочинності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прикурсорів. 

Як відзначила Ірина Чемерис, також в районі було проведено 7 перевірок розважальних закладів. А з метою проведення інформаційно-пропагандистської та профілактичної роботи у Новопразькій центральній бібліотеці-філії організували флешмоб «Наркоманії – ні». Тоді як в Косівській та Войнівській сільрадах проведено дві тематичні дискотеки.
Фахівці ЦРЛ, наприклад, організували більше ніж двісті співбесід, тринадцять лекцій та випустили  кілька санбюлетнів. Інформаційна робота, зокрема, проведена з школярами з Шарівки, Нової Праги, Червоної Кам’янки, Добронадіївки, Бандурівки, Протопопівки та інших населених пунктів району.
Також у центральній районній лікарні Благодійний фонд «Шлях до життя» організував спеціальну акцію, присвячену боротьбі зі СНІДом. 
Здійснював роботу і мобільний консультаційний пункт, у рамках якого були проведені виїзди до навчальних закладів і сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах.  А це загалом 27 виїздів у 38 населених пунктах і 28 групових занять та 617 індивідуальних консультацій. 
Районний центр соцслужб для сім’ї, дітей та молоді ініціював і таку акцію, як «Молодь Олександрійщини за здоровий спосіб життя». Її суть полягала  в проведенні екскурсії для студентів Олександрійського аграрного технікуму і Олександрійського аграрного ліцею до реабілітаційного центру «Ковчег», де діти наочно могли поспілкуватися з людьми, що реабілітуються від наркотичної залежності.
До всього ж правоохоронці щорічно ініціюють комплексну оперативно-профілактичну операцію «Мак». Основна її мета – виявлення і знищення незаконних посівів маку та конопель на території району і недопущення незаконного отримання наркотичної сировини. У ході проведення перевірки даних фактів за 2016-й не виявлено. 
Н. Луценко