Депутати про рік, що минув: є теми, які залишаться актуальними і в 2017-му

Олександр Овчарюк. Обраний удруге. Представляє Радикальну партію Олега Ляшка.
- На сесіях мені неодноразово доводилося озвучувати найбільш проблемні для мешканців мого виборчого округу питання. А стосувалися вони, перш за все, життя недогарської громади. Найбільш кричущими залишаються питання обробки полів пестицидами, незаконна вирубка лісів, ремонт місцевих доріг та питання зниження тарифів на комунальні послуги. Ці теми я постійно озвучував на сесіях районної ради. Але розв’язати їх повністю і остаточно так і не вдалося. Тож і надалі доведеться до них повертатися. Власне, ці теми завжди на слуху у мешканців Недогарської сільради. З ними вони звертаються до мене, як депутата. Отож і у 2017-му будуть актуальними.

Микола Муленко. Обраний увосьме. Представляє БПП «Солідарність»
Першочергово на сесіях мною порушувалися питання ремонту сільських доріг. І, на щастя, дякуючи підтримці голови Олександрійської РДА Богдана Курупа, їх вдалося вирішити. Загалом, у минулому році поточним ямковим ремонтом було охоплено чималий відрізок сільської дороги у напрямку від Олександрівки до траси Київ-Луганськ-Ізварине. Три з половиною мільйони гривень на ці потреби виділені фермерським господарством «Олександрівське». У той же час невирішеним залишається питання ремонту Олександрівського сільського будинку культури. Хоча керівник району Богдан Куруп обіцяє виправити ситуацію у новому році.
Що стосується роботи з виборцями, то найчастіше люди приходять до мене з питаннями, пов’язаними з благоустроєм сільських територій. І в цьому сенсі нам вже вдалося вирішити їх чимало. Зокрема, полагодили частину сільського водогону, розчистили поросль і вивезли сміття, що накопичилось вздовж автодоріг в саму Олександрівку. Також в селах встановили нові зупинки. Була надана матеріальна допомога на ремонт дитячого садка (співфінансування). У Сониному встановили новий обеліск воїнам, що полягли у Другій Світовій війні, а в Олександрівці відновили старий обеліск. До всього ж, виділили кошти на подарунки для школярів до Дня Святого Миколая та кошти на придбання продуктових наборів для людей похилого віку. Ця робота буде продовжена й надалі. Темпи не збавляємо.
Наталія Рудікова. Обрана вперше від Радикальної партії Олега Ляшка.
Протягом минулого року нашу партію в Олександрійській районній раді представляв Микола Михайлович Кас’яненко, який через проблеми із здоров'ям нещодавно склав свої повноваження. На зміну прийшла я та взяла участь у роботі кількох останніх сесій. Можу сказати, що найбільш активними в сесійній залі були представники «Опозиційного блоку» та мої однопартійці-радикали. Решта - не надто активні учасники процесу. Хоча, якщо говорити про депутатські запити, то є на них відповідна реакція в раді. І це приємний факт. 
А що стосується роботи з виборцями, то щомісяця я опрацьовую в середньому п’ять звернень від громадян. Надходять вони не лише від мешканців Олександрійського району, а й містян. Більшість стосуються саме надання матеріальної допомоги. І тут варто наголосити, що партія не надає нам фінансової підтримки, а тому за потреби ми самі залучаємо до співпраці місцевих підприємців чи надаємо допомогу з власних кишень, настільки це можливо. Протягом 2016-го року наш партійний осередок підтримував окремі школи міста та району, а також реагував на звернення про ремонти лікувальних закладів, надання фінансової допомоги тяжкохворим тощо. У цьому напрямку плануємо працювати й надалі.
Любов Замкова. Обрана вдруге. Представила БПП «Солідарність».
Якщо говорити про роботу в раді, то проходила вона у звичному стандартному режимі. Приймалися нові програми і втілювалися в життя нові рішення. Але тут я хочу зосередити увагу читачів і керівництва району на іншому. Все ж хочеться, щоб відділ економічного розвитку і торгівлі Олександрійської РДА працював не як відділ статистики, а займався розробкою соціально-економічних програм розвитку сільських територій, особливо щодо працевлаштування населення. Важливо, щоб у селах відкривалися не лише дрібні крамниці, а й майстерні з ремонту взуття чи одягу, аптеки, перукарні і таке інше.  Це те, чого маленьким населеним пунктам не вистачає. 
А стосовно округу, то свої обіцянки перед виборцями я завжди виконую. Присутня на кожній сесії Косівської сільської ради. Завжди в курсі того, що відбувається в селі. І, як депутат та заступник директора ТОВ «Колос», підтримую більшість ініціатив місцевої громади. Тому сьогодні чудово видно, що наша Косівка живе й розвивається, й з кожним роком тільки гарнішає. У нас прекрасна школа, садок, амбулаторія. 
А якщо коротко охарактеризувати звернення громадян, то більшість стосується  людських побутових негараздів та всіляких бід і питань, пов’язаних із здоров’ям. У їхньому вирішенні чим можу завжди допомагаю і не залишаюся осторонь. 
Н. Луценко.