АВАНТЮРИН – ДОРОГОЮ ЖИТТЯ…

Кінець 2016 року для аматорського танцювального колективу «Авантюрин» - це чудова можливість ще раз нагадати про себе, показавши свої досягнення всім олександрійцям. Запальна енергетика, індивідуальність, неповторність і художня довершеність кожного танцю, результати роботи, барвиста палітра костюмів та багатство музичного супроводу - такі складові частини успіху колективу побачив глядач в ПК «Світлопільський» на родинному святі «….Дорогою життя….». 

А життя «Авантюрину» чітко вимальовується з репертуару, в якому понад 100 номерів: де воно щасливе «З перевертом на руках», веселе «Задаваки гусаки», а де і з сумом «Поклик» (дует Еппінгер Ірина та Менший Євген), сльозами «Відродження». Ніколи  в пам’яті не згасне образ Сашка Козенка, вірного товариша усього колективу від малечі до їхніх батьків, соліста і наставника «Авантюрина», майстра гопака, активного учасника козацького товариства «Спас», який пішов добровольцем в АТО і не повернувся. 14 вересня 2014 року, виконуючи свій патріотичний обов’язок біля м. Дебальцеве, під час обстрілу Сашко був смертельно поранений... Так, з 2014 року залишилася добра традиція в колективі - допомога воїнам АТО. На День Миколая діти також передали свої малюнки з побажаннями, 300 солодких пакунків та теплі речі.
Про нещодавно отриману подяку від райдержадміністрації за вагомий внесок у розбудову волонтерського руху на Олександрійщині нагадала начальник відділу культури і туризму РДА Антоніна Пилипенко. А квіти і солодкі подарунки від голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка приємно вразили як глядача, так і сам колектив. У залі було тепло і затишно, дві години концертної програми минули непомітно. Мами не відставали від своїх зіркових дітей і теж вийшли на сцену. Запальні танці «Полька з перетупом» та «Підківочки» від енергійних мам отримали схвальні аплодисменти від усього глядацького залу. Зворушливий номер «Дорога додому» викликав шквал емоцій. А дебют найменших учасників колективу «Горошків» розважив і розчулив до сліз. Концерт видався на славу! За все це танцювальний колектив «Авантюрин» завдячує своєму керівникові Наталії Козинець, яка своїм талантом і натхненням зуміла об’єднати в одній справі не тільки дітей різного віку, а й їхніх матусь, справою, якою вони тепер і живуть.
О. КОБЯКОВА.