Поважний ювілей тендітної жінки

Традиція вітати довгожителів - це шана суспільства громадянам за їхню життєву мудрість, традиції, які вони несуть крізь століття молодим поколінням, за багаторічну сумлінну працю та незламну силу волі.

5 грудня привітати місцеву довгожительку, учасника війни Катерину Леонтіївну Ярмілко з 90-річчям завітали в село Попельнасте представники терцентру: заступник директора Альбіна Палько, завідувачі відділень Лариса Бугайова та Надія Тишковець, найліпші помічниці і порадниці - соціальні робітники Юлія Терещенко та Олена Шкуратько.
На вулиці сніжна зимова погода, а в оселі старенької тепло, комфортно, аромат свіжо приготовленої їжі переконує, що господиня ще досить міцна та вправна, хоч і святкує такий видатний життєвий ювілей. Особливу увагу привернули руки Катерини Леонтіївни – це руки невтомної трудівниці, людини, що все життя пропрацювала на землі. У тяжкі післявоєнні роки разом з чоловіками тендітна жінка працювала на тракторі, підіймала колгосп,  пораючи худобу, а роботи вдома все життя вистачало…
При спілкуванні з такими поважними ювілярами пригадується вірний рецепт довголіття, яким хочеться поділитися: не бійтеся перевантажити своїх літніх батьків, попросіть їх допомогти вам, навіть якщо ви не маєте потребу в їхній допомозі, скажіть, що вам дуже знадобиться їхні  вправність і життєвий досвід і без них ви навряд чи впораєтеся з такою відповідальною роботою. Зателефонуйте старим батькам і запитайте пораду з дуже важливого питання. Дайте зрозуміти, що їхня порада вам дуже знадобилася. Вам це зробити не важко, а вашим «старим батькам» додасться кілька років життя. Вмирають не від втоми, а від почуття незатребуваності і непотрібності.
Особливо тяжко доводиться літнім людям, які не мають дітей і онуків, а тому наш святий обов’язок приділяти їм увагу, чим і займаються всі працівники територіального центру.
А. ПАЛЬКО, заступник директора терцентру.