Творити добро – значить бути щасливим!

Учасники заходу, присвяченого Міжнародному дню інвалідів, у селі Шарівка
Всеукраїнська благодійна акція «Милосердя взяла свій початок ще в 1999 році з ініціативи Міністерства праці та соціальної політики України з метою привернення уваги українського суспільства до проблем людей похилого віку та інвалідів для надання їм посильної адресної матеріальної та фінансової підтримки. 

В Олександрійському районі створена робоча група, яка взяла на себе місію виконання заходів з підготовки та проведення щорічної благодійної акції «Милосердя». І більш за все ця акція стосується підопічних терцентру.
На обслуговуванні терцентру станом на 1 грудня поточного року – майже 2500 підопічних, у тому числі 280 інвалідів різних категорій та 2000 осіб - люди похилого віку.
За період проходження акції отримали гуманітарну допомогу від благодійного фонду «Служба Самарянина» (керівник – П. Черноус), яку потім роздали підопічним терцентру.
На рахунок благодійної акції від організацій району надійшла й грошова допомога. Найпершими відгукнулися керівники районних організацій С. Лум`яник та О. Гірник, які разом зі своїми працівниками перерахували кошти для своїх працівників, що перебувають на пенсії та для тих, хто гостро потребує допомоги.
За підтримки народного депутата України А. Кузьменка до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана, Міжнародного дня інвалідів підопічним терцентру надали продуктові набори. 
Під час проведення 1 жовтня святкового заходу в с. Попельнасте (за підтримки сільського голови – О. Волянського), 40 осіб отримали продуктові набори, а у с. Улянівка (за підтримки сільського голови В. Соломки) - 19 підопічних. Всього до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана надано більше 200 продуктових наборів по 9 сільських та селищних радах.   
Для 13 підопічних стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання громадян похилого віку та інвалідів територіального  центру до Міжнародного дня людей похилого віку, а також до Міжнародного дня інвалідів було організовано святкові обіди з концертною програмою. А 3 грудня провели захід у с.Шарівка (за підтримки сільського голови Л. Банул) та вручили продуктові набори 28 особам.
Користуючись нагодою, хочеться подякувати усім цим людям - нашим помічникам, бо без їхньої щиросердної допомоги неможливо було б здійснити увесь комплекс заходів. Спасибі їм, що небайдужі до проблем чужих людей, що вже протягом декількох років плідно співпрацюють з територіальним центром. Завдяки їм ми маємо змогу допомагати тим, хто потребує захисту, допомоги та підтримки у цей непростий час.
В.ІЛЬЮЩЕНКОВ, директор територіального центру.