«Без творчості немає життя»

В Олександрійському професійному аграрному ліцеї в день Андрія Первозваного пройшов  ​конкурс фахової майстерності з професії «Перукар (перукар-модельєр)» на тему «Без творчості немає життя». 
Готувались до свята всі ретельно. І, звичайно, господарі на захід запросили гостей. Конкурс став святом дружби, бо запрошеними були учні старших класів Цукрозаводського навчально-виховного комплексу, які є друзями наших ліцеїстів, на чолі з директором Тетяною Лещенко. Конкурс став святом співпраці, адже запрошеними були голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко, керівник апарату Олександрійської райдержадміністрації Олександр Лисенко, завідуюча методичним кабінетом районного відділу освіти Тетяна Мартюшина, методист навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Кіровоградській області Наталія Мандригеля.
Школярів із Приютівки ми зустріли з радістю, познайомили їх з навчально-матеріальною базою, розповіли про ті професії, з яких ми готуємо кваліфікованих робітників. А після цього всі зустрілися на конкурсі.
У заході брали участь учні п’яти навчальних груп з професії «Перукар». Членами журі були запрошені гості, а школярі — ​прекрасними, активними вболівальниками. Адже, дякуючи їм, вболівальникам, перемогу в номінації «Глядацькі симпатії» отримали дівчата групи № 85.
Конкурс продовжувався майже півтори години та для всіх він промайнув на «одному диханні». Учасниці кожної команди презентували себе речівками, зовнішнім виглядом, емблемами, показували домашнє завдання, де змагались у виготовленні поробок з підручних матеріалів: вироби з макаронів, новорічні іграшки зі шкарпеток, вази з пластикових ложок, картини з тіста. Наступним був конкурс на кращу зачіску, які готували учасниці команд під пильним поглядом членів журі і всіх вболівальників.
Дуже гарно зустрічав зал і дівчат, членів команд, які творчо підійшли до виконання завдання — ​виготовлення одягу з паперу. У зал зайшли красуні в неповторних паперових сукнях. Дизайнерами, модельєрами цих чудових виробів були наші ліцеїсти. Зал зустрів їх оваціями.
Це був не просто конкурс, не просто змагання, а велике дійство.
У моменти роботи журі всі присутні захоплювались художніми номерами у виконанні наших учнів; майстра виробничого навчання Анни Голосенко, яка є випускницею ліцею; керівника вокального гуртка Володимира Неватуса; наших гостей із танцювального колективу «I.D.C CREY» та солістки військового оркестру Олі Ярош.
По закінченню заходу голова журі, директор ліцею Василь Афанасьєв висловив подяку учням - учасникам, всім вболівальникам, а особливу подяку - організаторам цього свята, випускницям ліцею минулих років, які стали майстрами виробничого навчання і є одночасно членами методичної комісії з професії «Перукар (перукар-модельєр)», це С. Войтенко, А. Голосенко, О. Плахотнік, В. Вауліна, та голові методичної комісії, випускниці нашого ліцею, викладачу Аліні Константіновій. Подякував Василь Миколайович і членам журі за незалежне судійство і оголосив результати конкурсу. Члени журі взяли участь у нагородженні переможців конкурсу грамотами і подяками.
Аліна Константінова, вона ж ведуча, подякувала членам журі за їхню роботу, гостям - за подарунки, які вони підготували у вигляді номерів художньої самодіяльності. Потім вона запросила гостей зробити зачіску у майстерні перукарської справи та сфотографуватися з моделями.
Задоволеними залишились всі: гості, вболівальники, учасники і організатори.
Є. КІШЛЯН, практичний психолог Олександрійського професійного аграрного ліцею.