Аграрії про підсумки осінньо-польових робіт

Підбиваючи підсумки роботи рослинницької галузі в Олександрійському районі, начальник управління агропромрозвитку Олександр Ткаченко відзначає, що в цьому році, незважаючи на вкрай несприятливі погодні умови, господарства всіх категорій практично завершують збір врожаю пізніх зернових культур. 

За оперативними даними керівника, на 8 листопада вже повністю зібрано соняшник та сою з врожайністю 23,1% цнт/га та 16,1 цнт/га відповідно. 
Ще й досі триває збір цукрового буряка та кукурудзи. 10% та 30% цих культур - не зібрані. Багато чого, на переконання Олександра  Ткаченка, залежить від погодних умов і якщо вони будуть сприятливими, то збір врожаїв вдасться завершити вже найближчого тижня. 
У цілому ж, комплекс осінньо-польових робіт триває досить організовано, і, як зазвичай, завершиться в оптимальні строки. На  належному рівні проведено й посів озимих культур під врожай 2017 року. 
60% грунту підготували до весняно-польових робіт. І якщо не завадить погода, то аграріям вдасться підготувати й решту площ. 
Разом з тим, як наголошує Олександр Ткаченко, аграрії проводять догляд за посівами і контролюють їхню якість. 
Повноцінно підсумувати цьогорічні здобутки сільгоспвиробників будуть готові вже за тиждень. 
Н. ЛУЦЕНКО.