Талановитий спів завжди радує душу і серце!

Кажуть, молодим всюди дорога. А особливо це стосується тих, хто любить цікаве, змістовне й наповнене творчістю життя.  Як, наприклад,  наші земляки - вокалісти з аматорського колективу «Аколада».  Вісім років ця творча група діє при Олександрійському районному будинку культури.  За час її існування кілька разів, щоправда, змінювався склад учасників. І сьогодні «Аколада» в пошуку лідера. Проте, навіть у таких умовах, колектив доволі успішний.

Сьогодні в ньому працює 24-річний Сергій Андрейченко,  методист районного будинку культури, 25-річний Євгеній Горбаченко, звукооператор РБК, та 28-річний Сергій Онопа, керівник вокального гуртка в БДЮТ. До недавнього часу «Аколаду» очолював 25-річний Максим Бойлук (на фото всі разом). Але останній змушений був змінити постійне місце роботи та переїхав до Миколаєва. Там працевлаштувався і відтак не збирається повертатися в рідне місто. 
Хоча колектив має невеликий репертуар, однак добре знається на виконанні щирої української пісні. Та активно пропагує моральність й прищеплює молодому поколінню любов до музики та співу. 
Нині «Аколада» унікальна тим, що співають в ній виключно чоловіки. Хоча рік тому її солістками  були й дівчата - Ірина Пилипенко та Мирослава Волошина, які  на даний час перебувають у відпустках по догляду за дітьми і виховують маленьких донечок.
Теперішні вокалісти «Аколади» - хлопці доволі оригінальні. Євгеній Горбаченко володіє різними народними музичними інструментами. Справжній віртуоз. Тоді як Сергій Андрейченко до всього ж активний учасник хору «Глас» при Покровському кафедральному соборі. Його тезка Сергій Онопа взагалі одночасно поєднує кілька творчих напрямків. Активну діяльність в муніципальному ансамблі «Мелодія», викладацьку діяльність в БДЮТ та вокал в «Аколаді». 
У репертуарі колективу є такі чудові пісня, як «Не щебечи соловейку», «Ой, полечко, поле», «Йшли корови із діброви», «Щедрик», «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Гиля, гиля сірі гуси» та інші.
Нещодавно виконавці брали участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів». Творчість колективу була висвітлена на місцевому телеканалі «КТМ» та каналі «Кіровоград». 
Молоді аматори виключно на власному ентузіазмі намагаються  донести цінність української народної пісні й української культури. Вірять в те, що у такий спосіб зможуть протистояти «стилю песика в музиці», що заполонив український музичний простір, та роблять акцент на просвіті однолітків. І треба сказати, це їм чудово вдається. Часто вони долучаються до мійськрайонних співочих заходів і з успіхом діляться там своїми напрацюваннями. Тож хочеться побажати їм наснаги на цьому шляху і творчих злетів. 
В. ТИМОФЄЄВА.