Олександрійщина готується до Покровського ярмарку

Щотижнева апаратна нарада, що відбулася під головуванням першого заступника голови РДА Юрія Коваля,  традиційно розпочалася з обговорення знакових подій, що відбулися напередодні  в районі та області. Серед найбільш помітних Юрій Коваль назвав участь наших аграріїв у Міжнародній виставці «АгроЕкспо – 2016» та прийом громадян, що  відбувся за участі голови Кіровоградської ОДА С. Кузьменка. 

Наразі головним питанням сьогодення Юрій Леонідович назвав початок опалювального сезону в закладах соціальної сфери – дитячих садочках, школах, лікарнях, який стартуватиме в районі вже цього тижня.  «Про готовність закладів бюджетної сфери до роботи в зимових умовах ми поінформовані, тому не бачу ніяких перешкод, щоб почати в районі опалювальний сезон. Наші діти мають бути в теплі і комфорті, так само і в  лікарнях має бути тепло», - підкреслив Юрій Коваль. Він зазначив, що відповідне розпорядження голови РДА буде підписано вже наступного дня. 
 Говорили на нараді і про ситуацію в агропромисловому комплексі району, де осінньо – польові роботи практично на стадії завершення. Закінчується збір соняшника, кукурудзи, у розпалі – збір солодких коренів. Триває підготовка ґрунту під врожай наступного року. «Завдяки дощам, які в останні дні рясно зволожили землю  – цей процес значно активізувався», -  підкреслив начальник управління агропромрозвитку Олександр Ткаченко. Він  також підкреслив, що аграрії району готуються  до Покровського ярмарку, що відбудеться в Олександрії біля стадіону «Ніка» у святковий день, 14 жовтня.

За словами О. Ткаченка,  своїм відвідувачам ярмарок запропонує великий асортимент товарів продуктової групи. Зі своїм крамом приїдуть на ярмарок не лише виробники з нашого району, а також сусідніх, і навіть із Закарпаття. Останні, зокрема, привезуть свою м'ясо – молочну продукцію, яка за результатами  ярмарку в Кропивницькому, отримала від споживачів схвальні відгуки. 
Продовжилася нарада обговоренням стану справ в  центральній районній  лікарні, пенсійному фонді та управлінні соціального захисту населення РДА.  Говорили, зокрема,  про забезпечення медикаментами, субсидії, соціальні виплати та  роботу з вимушеними переселенцями. Також йшлося  про  наповнення районного бюджету та роботу податківців. Далі про протиепізоотичну ситуацію в районі доповів головуючому Станіслав Лум’яник. А начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА  І. Кравчук поінформувала  про виконання плану соціально – економічного розвитку  району  за 6 місяців поточного року. 
Під завісу наради  начальник відділу культури і туризму Олександрійської райдержадміністрації А. Пилипенко розповіла про здобутки, з якими  наша делегація повернулася з Центрально – Українського інвестиційного форуму, що проходив   в обласному центрі у рамках виставки «Агро Експо-2016».  За її словами, на форумі   був представлений і туристичний потенціал Кіровоградщини. Зокрема, учасники заходу презентували зелений туризм та туристичні маршрути, що започатковані в районах області. Що стосується Олександрійщини, то,  її потенціал представляли власниці чотирьох зелених садиб, що розташовані в с. Протопопівка: Н. Ляшко (садиба «Вербиченька»), С. Баштовенко («У Світлани»), В. Синьогуб («Вараждин»), Вадим та Валентина Портні («У Портних»). 
Антоніна Пилипенко з приємністю повідомила, що «Кращою садибою»   Кіровоградщини визнано «Вербиченьку» - одну з  чотирьох зелених садиб, що в селі Протопопівка.   Крім того, за результатами конкурсного відбору  адреси та перелік туристичних послуг садиб «Вараждин» та «У Світлани» занесено до Всеукраїнського каталогу кращих сертифікованих зелених  садиб України.