Свято Хліба до Дня людей поважного віку


Всіх хліборобів медучилище вітає
І голови схиляє в знак поваги.
Та праця на землі усіх тримає.
І надає нам сили і наснаги.
В нас короваєм гостей зустрічають.
Пахучий і красивий коровай.
Із короваєм щастя всім бажають.
І славен короваєм рідний край! 
Не переривається зв'язок поколінь в Олександрійському медичному училищі, де своїм ветеранам радіють завжди. Запрошують на різноманітні святкові заходи, зустрічі із студентством. По - ​особливому тепло, яскраво і смачно проходить у закладі Свято Хліба, який традиційно вже багато років приурочують Міжнародному дню людей поважного віку. На гостини запрошують своїх старших колег і наставників. 

Для них своїми руками готують різноманітні страви з борошна — ​паляниці, пироги, печиво, кекси та іншу смакоту. Всього й не перелічити, що приготували студенти цього разу. Помітно було, що до зустрічі готувалися серйозно, бо асортимент був просто розкішний: для очей справжня насолода! Але й цим не обмежилися. На додачу — ​розповіли про історію хліба, про любов до землі та шанобливе ставлення до хліборобської праці. Згадали про трудовий подвиг новаторів сільськогосподарського виробництва, двічі Героїв Соціалістичної праці, уродженців Кіровоградщини – Олександра Васильовича Гіталова та Леоніда Йосиповича Шліфера.  Відзначили й заслуги уславленого педагога зі світовим ім’ям, корифея освітянської ниви – Василя Олександровича Сухомлинського, який свого часу й започаткував свято Хліба – традицію, яка в освітньому просторі живе й понині.


- Зворушлива і корисна зустріч! Такі безцінні хвилини спілкування з людьми старшого покоління - ​надзвичайно важливі для молоді, — ​звертаючись до присутніх, сказав запрошений на свято начальник районного управління агропромрозвитку Олександр Ткаченко. Користуючись нагодою, він подякував організаторам заходу за ті зерна доброти, любові до землі і людей старшого покоління, які в результаті виховання підростаючого покоління обов’язково проростуть добрими справами на благо неньки — ​України. А ще розповів студентам про успіхи хліборобів Олександрійщини, про збір врожаю пізніх зернових та труднощі, з якими стикаються аграрії, коли природа не надто радує такими бажаними і необхідними для землі дощами. Студенти - ​медики слухали чиновника уважно, розуміючи, що успіхи аграріїв — ​це успіх і процвітання всієї України, а значить кожного з них.


Звертаючись до молоді, говорили про цінність таких зустрічей й інші гості: голова ветеранської організації медучилища Неля Никифорівна Жарій, директор Олександрійського територіального центру Олексій Євдокимович Болілий. Подякувала усім за теплоту сердець натхненник та організатор свята, заступник директора з виховної роботи медичного училища Наталя Григорівна Щербина і з побажаннями щасливої долі, миру і добра запросила гостей сфотографуватися на згадку.
Закінчилося свято приємним частуванням й обміном враженнями та думками.
І. Балашова.