Олександрійських рятувальників «підняли» на навчання

У середу, 6 квітня, на території Олександрійського району відбулися навчання в рамках цільової перевірки аеродрому "Олександрія" Національної гвардії України, яка  мала на меті з’ясувати стан виконання ряду документів, що регламентують діяльність летовища у випадку надзвичайної ситуації.

-   У період з 4 по 7 квітня комісія ДСНС України здійснила цільову перевірку аеродрому "Олександрія".  У середу відбулася практична перевірка готовності пошуково-рятувальних сил, засобів та органів управління ними до проведення авіаційного пошуку і рятування в районі відповідальності аеродрому, –  розповів Роман Гордовий, старший інспектор цивільного захисту Олександрійського районного відділу ДСНС в Кіровоградській області.

Під час навчань, за легендою яких  на Олександрійщині зазнав аварії вертоліт Мі-8 на борту якого перебувало 3члени екіпажу та 6 пасажирів. Розпочинається початковий етап пошуків повітряного судна та організовуються пошуки вертольоту в яких задіяні сили ДСНС в  Кіровоградській області, Олександрійського відділення поліції, медики, бійці частини №2269 Національної гвардії та вертолітна пошукова команда.


В «авіакатастрофі» постраждало 9 осіб. Оперативно їх знайти та надати медичну допомогу - одне із завдань учасників ліквідації надзвичайної ситуації, з яким вони оперативно впорались, знайшовши всіх «постраждалих» та надавши їм медичну допомогу. На жаль, за тактичним задумом, двоє осіб загинули, 7 – зазнали травм і були госпіталізовані до Олександрійської міської лікарні.



Оскільки за організацію та проведення заходу відповідала Державна служба з надзвичайних ситуацій,  то по завершенню тренування комісія на чолі із заступником начальника Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування Миколою Ядченком, зробила детальний аналіз дій учасників навчання. У цілому, усім учасникам тренування вдалося досягти поставлених навчальних цілей з пошуку та рятування людей у зоні авіаційного лиха.