В Олександрійському районі перейменують ще два села

Села Комінтерн та Леніна Друге, що на Олександрійщині, незабаром отримають нові імена. Таке рішення було ухвалено 27 січня парламентським комітетом в рамках втілення декомунізаційних законів.

За рішенням Комінтернівської сільської ради та громадських слухань село Комінтерн отримає назву – Новоселівка. Аналогічна процедура визначення нової назви відбулась і в населеному пункті Леніна Друге Добронадіївської сільської ради, де громада обрала назву «Медове» для своєї малої Батьківщини.

- Жителі села на ідею перейменування відреагували спокійно, на зборах громади пропонували й інші назви - такі, як Степове та  Зоряне, але більшість підтримала варіант назви Новоселівка.  Коли ж фактично ми вже будемо йменуватись новою назвою наразі невідомо, – розповідає секретар Комінтернівської сільської ради Наталія Гурська.
Нагадаємо, що відповідно до Закону України  «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», прозваного в народі декомунізацій ним,  назви понад 3% населених пунктів України підлягають зміні.

Населені пункти, які потрапили в список на перейменування, мали до 21 листопада 2015 року провести громадські слухання та на сесіях обрати і затвердити нові назви для своїх населених пунктів. У цей перелік потрапили і села Олександрійського району, зокрема Леніна Перше, Леніна Друге, Пролетарське, Володимиро-Ульяновка.
Давидов Олександр