На Олександрійщині обговорили створення громади

У середу, 20 січня, у селищі Пантаївка відбулося обговорення громадою ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад», яке  згодом  переросло в прийняття попереднього рішення громади адміністративно залишитись в складі міста Олександрія. Але про все по черзі.
Збори відбувалися у місцевому селищному клубі, та, незважаючи на холод у приміщенні, людей зібралось достатньо, навіть шикувались в коридорі, адже питання було важливе – майбутнє селища.
Обговорення стартували з виступу селищного голови Ігоря Валерійовича Бульби, в якому він запропонував, щоб ввірений йому жителями населений пункт залишився у складі міста. Цю ж думку, тільки з певними уточненнями та змінами, озвучили і присутній мер Олександрії Степан Цапюк та секретар міської ради Олена Богоявленська.
Правда, обидва виступаючі згадали, що за нормами закону Пантаївка не може бути приєднана до міста, оскільки її територія знаходиться в районі та не межує з містом.  У відповідь на це із залу прозвучала пропозиція звернутися до народного депутата України Анатолія Івановича Кузьменка з проханням пролобіювати зміни до закону та врахувати становище, в якому опинилася Пантаївка по відношенню до Олександрії.
Далі виступила депутат Кіровоградської обласної ради Ірина Чемерис, яка запропонувала жителям  інші варіанти розв’язання цього питання. 

Свою думку висловлювали жителі селища, але у всіх вона збігалась до одного - залишитися у складі Олександрії. Щоб остаточно визначитися у цьому питанні, Пантаївський селищний голова поставив його на голосування. Присутні ж підтримали його спочатку оплесками, а потім проголосували за те, щоб селище таки залишити в складі міста Олександрії.
Та виникає запитання: а чи не залишаться жителі Пантаївки біля розбитого корита? Адже заради лише однієї громади внесення змін до закону, за яким відбувається розбудова держави за новим принципом, маловірогідне. Саме тому селища, які зараз перебувають адміністративно в складі Олександрії, але   не межують з містом, а саме Димитрове та Пантаївка, мають всі шанси не потрапити не тільки в міську, а й сільські громади, що будуть утворені. Якщо так станеться, то міська рада фактично кидає напризволяще жителів двох населених пунктів, залишаючи їх в майбутньому без фінансової підтримки на соціально – економічний розвиток.