Як водіям з Олександрійщини отримати водійське посвідчення нового зразка

Зараз у багатьох автовласників виникає питання: куди звертатись при втраті посвідчення водія та при його заміні на варіант європейського зразка. Адже, якщо раніше всі звертались до МРЕВ, то на сьогодні така установа фактично не існує, а замість неї створені територіальні сервісні центри, які обслуговують одразу декілька міст та районів області. Наприклад, сервісний центр, який знаходиться в місті Олександрія по вул. Будівельників 38, обслуговує шість  районів разом з районними центрами – Олександрійський, Знам’янський, Петрівський, Онуфріївський, Олександрівський та Світловодський.

-          Процедура заміни відбувається достатньо швидко. Водієві при собі потрібно мати паспорт громадянина України, ідентифікаційний номер фізичної особи, довідку про проходження медичного огляду за формою 083/о, картку водія та посвідчення старого зразка, – розповідає Микола Саламашенко, виконуючий обов’язки директора центру. – Далі треба написати відповідну заяву про бажання замінити документ, пройти процедуру фотографування і одразу ж отримати нове посвідчення.
Також водіям та  особам, які мають бажання отримати посвідчення, варто звернути увагу на ситуацію з так званою відміною медичних довідок. Адже деякі ЗМІ розтиражували інформацію про те, що у зв’язку зі змінами в законодавстві медичні довідки при отриманні водійського посвідчення не потрібно подавати. Хоча як пояснив ситуацію Микола Миколайович, медичний огляд і надалі є обов’язковим, а у відмінених пунктах законодавчих актів йдеться про спеціальні дозволи, які видавалися МОЗом медустановам, що дають право на створення "водійських медкомісій".
Також варто нагадати, що при зміні чи просто втраті посвідчення водія не потрібно знову проходити практичне та теоретичне навчання, але в будь-якому випадку доведеться проходити медичний огляд.
Якщо поглянути на прийомну залу центру, то можна відзначити відсутність черг. Тобто водії не поспішають змінювати   старі водійські посвідчення    на нові, європейського зразка. У більшості випадків звертаються задля оформлення  договорів купівлі-продажу транспортного засобу та відновлення втрачених документів.   
-          З бланками на заміну водійських посвідчень старого зразка на нові зараз проблем  немає. Відсутні лише  потрібні документи для повторної видачі посвідчень після втрати, – констатує   Микола Саламашенко.

Довідково:  Олександрійський територіальний сервісний центр при МВС створено в листопаді 2015 року.
Територіальний центр здійснює прийом громадян з питань державної реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів, прийняття іспитів, здійснення видачі і обміну посвідчень водія, ДОПНВ-свідоцтв, внесення інформації до Єдиного державного реєстру МВС.

Розпорядок роботи: вівторок – п’ятниця – з 9 до 18 години, суботу – з 9 до 16: 45, обідня перерва – з 13:00 до 13: 45. Вихідні дні – неділя, понеділок і святкові дні. 

Давидов Олександр