Чому сесія міської ради не відбулася?

На наше прохання прокоментував ситуацію з відсутністю депутатів на засіданні  сесії Андрій Коломійцев, депутат міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

«Більшість депутатів, які балотувалися до Олександрійської міської ради під час передвиборної кампанії, декларували законність, прозорість і відповідальність у своїй діяльності під час виконання депутатських повноважень. На жаль, на останній сесії міський голова грубо порушив законодавство та регламент роботи міської ради, щодо можливості висловлювання та реалізації депутатських повноважень депутатами міської ради, і щодо процедури закриття сесії.
Таким чином, відкриття наступної сесії міської ради без закриття попередньої сесії є неправомірним. Депутати готові були взяти  участь у засіданні міської ради, але вимагали, щоб засідання мало законний характер. Міський голова, на жаль, на вимогу депутатів не погодився».

На думку ж іншого представника депутатської більшості Сергія Мельника, обраного від політичної партії «УКРОП», такі дії мера з тасуванням сесії на чергову та позачергову є неприпустимими.

Можна констатувати, що це вже друга сесія Олександрійської міської ради, яка минула безрезультатно. Чи буде так продовжуватися і далі та чи знайдуть депутати і мер компроміс - покаже час та наступна сесія.


Тим часом, Степан Цапюк прагне відстояти власні права на формування персонального складу своїх заступників, що гарантовано чинним законодавством, у міськрайонному суді. З відповідною заявою проти опонента Андрія Коломійцева він уже звернувся до місцевої Феміди.

Давидов Олександр