Допомагаємо всією громадою

Як написано у соцмережі «В Україні ранок розпочинається не з кави, він розпочинається із перегляду теленовин». І це, дійсно, так. Починаючи ще з подій на Майдані у 2013р. і по сьогодні, багато українців слідкують за перебігом подій на сході України.

Щасливська бібліотека разом із школою не стоять осторонь таких важливих справ, як допомога солдатам на передовій, нехай навіть і така, як для декого здається, маленька... Діти влаштовували ярмарки солодощів, на виручені кошти від яких придбали: шкарпетки, макаронні вироби, чаї, вологі серветки та ін.. Неодноразово брали участь в акції «Зігрій теплом солдата», коли школярі приносили збір лікарських трав, або просто чаї та варення, які передавали до волонтерського центру.
Ще наприкінці червня 2015 року благодійна організація «Овес» оголосила про старт всеукраїнської акції «Збирай кришки на протези для воїнів». Зібрані пластикові кришечки підлягатимуть дробленню на гранули і використовуватимуться як сировина для виготовлення протезу для конкретного бійця АТО, який втратив кінцівки під час воєнних дій. Організатори зробили підрахунки, за якими для виготовлення протезу руки необхідно 500 тисяч кришечок, а для протеза ноги - 850 тисяч. 
Дізнавшись про акцію (яка діє до цих пір), знову бібліотека із школою відгукнулися, та залучили до справи жителів села, які зносили по одній, або ж цілими торбинками кришечки, які також відправлялися до волонтерського центру.  
Протягом року проводили історичні години та години пам’яті вшанування подвигу учасників Революції гідності, та увічнення пам’яті  Героїв Небесної Сотні. Для наочності використовували газетні та журнальні вирізки, тому що книг даної тематики у бібліотеці немає. А тому звернулися до бухгалтера відділку №4  «УкрАгроКому» Г. Васильчук та до керівника ФГ «Яна» В. Гром із проханням допомогти  у придбанні літератури даної тематики та історичної. І вже через деякий час нам виділили кошти і ми придбали 53 примірники. Тепер на полицях сільської бібліотеки можна взяти та почитати літературу про козаків, голодомор, події на Майдані та про війну на сході України, які належать перу таких авторів як: Н. Доляк, А. Кокотюха, В. Лис, С. Талан, А. Цаплієнко та ін.
Спасибі за це нашим благодійникам.
Л. МІЩЕНКО.