Чим живеш, громадо

Недогарки. В діяльності Недогарської сільської ради завжди була і залишається постійна турбота про належний моральний і психологічний клімат і задоволення всіх потреб сільської громади по всіх питаннях. А громаду з недавнього часу почало хвилювати і таке питання, як стан місцевого кладовища, яке з роками в силу природних і незалежних від нас причин все більше заповнювалося і почало потребувати розширення своєї території. Саме тому ще в 2014-му році сільська рада і виступила, звертаючись до громади, вирішити це наболіле питання. З цією метою вже в цьому році рішенням сесії сільської ради на виконання робіт по розширенню території місцевого кладовища і її облаштування з сільського бюджету було виділено 30 тис. грн. Днями в селі вже приступили до виконання цих робіт, в яких активну участь взяли працівники сільради, будинку культури, школи та жителів села. Дієву допомогу в цьому надав одноосібник Петро Руссу, виділивши власного трактора. Встигли вже пофарбувати і стелу при вході на кладовище. Загалом ще до 1 травня планують забезпечити тут всі роботи, поставити огорожу, і вирішити таке неабияк важливе для громади питання.

Добронадіївка. Надзвичайно важливу і заслуговуючи на увагу ініціативу проявили діти села на чолі з вчителем місцевої школи Лідією Єфімовою, взявши активну участь в акції «Рятуймо планету разом». Враховуючи той факт, що пластикові квіти, котрі надходять в продаж в передпоминальні дні, потім при спалюванні є надзвичайно шкідливими для людей, бо виділяють в повітря діоксин, юні жителі Добронадіївки запропонували для продажу односельцям в такі дні екологічно чисті квіти виготовлені їхніми руками з паперу. Разом з тим вони провели широку роз’яснювальну роботу серед всього населення сільради, спрямовану на підтримку своєї акції. Громада села із задоволенням і розумінням погодилася з такою ініціативою молоді, яка вболіває за свою екологію і робить для цього практичні кроки.

Бандурівка. Близько двохсот власників земельних паїв Бандурівської громади вже не один рік, як здали в оренду для обробітку свої паї ТОВ «УкрАгроКом». І, як показує час, зовсім за цим не жалкують. Бо ж одержують за свої паї все, що вони забажають як в натуральному вигляді, так і грошима. А у весняну пору для сільчан зрозуміла річ, дуже важливою є оранка городів і їх культивація. І тут знову приходять на допомогу украгрокомівці, бездоганно виконуючи ці роботи своїм орендодавцям, які неабияк задоволені якістю їх виконання. Так відбувається і цього року, коли з початком весняної оранки і культивації десятки і десятки бандурян вчасно одержать від товариства цю неабияк важливу послугу.

Олександрівка. Громада Олександрівської сільської ради взяла активну участь у проекті сприяння розвитку соціальних інфраструктур Українського фонду соціальних ініціатив, де отримала право на відповідний грант. Для подальшої роботи на території сільської ради була створена і зареєстрована громадська організація «Берегиня Олександрівки», що сприяє соціально-економічному розвитку території громад сіл Олександрівка та Сонине і допомагає виконкому сільради вирішувати питання реконструкції дошкільного навчального закладу «Малятко». На першому плані цієї громадської організації розпочато вирішення питання енергозберігаючого напрямку, заміна склопакетів 16 вікон ДНЗ «Малятко». На сьогодні організація плідно розпочала роботу по вирішенню громадських фінансових питань, куди і виконком сільради вкладає відповідно свій фінансовий внесок. Керівником громадської організації «Берегиня Олександрівки» обрано завідуючу ДНЗ «Малятко» Аллу Гусейнову. 
В. ЮРЧЕНКО.