У полі зору влади – села району


Пролетарське та Долинське. Нещодавно голова РДА Андрій Коломійцев та керівник апарату РДА Сергій Макаренко відвідали Пролетарський та Долинський навчально-виховні комплекси. Вони оглянули приміщення для вихованців дошкільних закладів та класні кімнати загальноосвітніх шкіл. Олександр Остапченко, директор Пролетарського навчально-виховного комплексу, поділився спільною болючою проблемою для цих двох населених пунктів - малою кількістю дітей дошкільного та шкільного віку.
Керівник району відвідав також Пролетарський ФАП, в якому їх зустріла завідувач Олександра Багінська та поінформувала про умови медичного обслуговування жителів с.Пролетарське.

Червона Кам’янка. Ознайомлення з територією Червонокам’янської сільської ради голова райдержадміністрації Андрій Коломійцев та керівник апарату райдержадміністрації Сергій Макаренко розпочали зі стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання одиноких непрацездатних громадян. Керівник закладу Наталія Наумкіна повідомила, що відділення розраховане на 16 осіб, а сьогодні тут проживають 13 громадян, які забезпечені усім необхідним. Гості оглянули кімнати та умови проживання одиноких мешканців району, поспілкувалися з ними. Директор школи Іван Гуленко ознайомив із матеріально-технічною базою місцевого закладу освіти, де навчаються 212 учнів, розповів про здобутки та напрацювання, а також повідомив про нагальні питання, які потребують допомоги районної влади у своєму вирішенні. Представники РДА не оминули увагою і наймолодших мешканців дошкільного навчального закладу «Малятко». Завідувач садочка Любов Шаповал провела гостей світлими просторими кімнатами та ознайомила з матеріально-технічною базою закладу, який відвідують 55 дітей. А от Микола Бабій, лікар Червонокам’янської амбулаторії, у свою чергу, ознайомив відвідувачів з умовами надання медичних послуг населенню у закладі охорони здоров’я.
Попельнасте. Знайомство керівництва РДА із закладами соціальної сфери Попельнастівської сільської ради розпочалося з амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Матеріально-технічна база та сучасне медичне обладнання закладу сприяють наданню медичних послуг населенню на високому рівні.
Приємно вразив керівників району і дошкільний навчальний заклад «Капітошка», який відвідують 20 дітей. Алла Олійник, завідувач дитячого садочка, повідомила, що заклад забезпечений усім необхідним сучасним обладнанням. Ознайомились гості і з навчально-виховним процесом у Попельнастівській школі, в якій навчаються 80 учнів. Директор школи Володимир Наврось ознайомив керівників району з матеріально-технічною базою закладу освіти та подякував Попельнастівському сільському голові Олегу Волянському за постійну допомогу і підтримку.
На завершення робочого візиту до Попельнастівської територіальної громади відвідали гордість усіх жителів села – сільський будинок культури з його глядацькою залою на 450 місць, а також сучасними тренажерною та більярдною залами.
О. ПОКОРА.