Школа з Олександрійщини отримає комп’ютерну техніку з Китаю

15 комп’ютерів з Китаю може отримати Червонокам’янське навчально-виховне об'єднання. Гуманітарна допомога району надійде у рамках співпраці урядів України та Китаю. Про це стало відомо від заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка на щотижневій апаратній нараді.

За його словами, три комп'ютерні класи отримають школи Кіровоградщини, де працювали цьогоріч мовні табори, а ще 15 надійде до тих закладів, які за рішенням місцевої влади мають увійти до складу навчально-виховних об'єднань. Також мають отримати комп’ютери заклади, де наступного навчального року функціонуватимуть багатопрофільні класи старшої школи, у яких навчатимуться жителі сільської місцевості.

Передусім перевага під час розподілу буде надаватися школам об’єднаних територіальних громад, а також міст обласного значення, якщо вони надаватимуть освітні послуги старшокласникам навколишніх сіл. Саме під ці критерії підпадає новостворене Червонокам’янське навчально-виховне об'єднання, до якого увійшли, як філія, Долинський НВК  та шляхом об’єднання Пролетарський НВК. Згідно з наказом управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, як одне з об’єднань нашої області, що отримає комп’ютерну техніку, зазначене саме Червонокам’янське НВО.