День незалежності - свято миру і єдності

Урочистості з нагоди 25-ї річниці Незалежності України пройшли 23 серпня у районному будинку культури. Хвилюючі слова ведучих про нашу молоду, незалежну, квітучу державу, вітальні слова голови райдержадміністрації Богдана Курупа та голови райради Ольги Коріненко вкотре переконали, що це свято, яке єднає всіх, бо це наша земля, іншої в нас не буде. Це земля, на якій сповна віддаються своїй справі працелюбні фахівці різних галузей, чимала когорта з яких під гучні овації переповненого залу підіймалася на святкову сцену за заслуженими відзнаками: почесними грамотами, грамотами та подяками. Але на цьому свято не завершилося, а продовжилося чудовим святковим концертом, під час якого самодіяльні артисти дарували глядачам естетичну насолоду, своє мистецтво, виконавську майстерність. У творчий віночок впліталися мистецькі  дарунки від народного аматорського хору «Хлібодар» Новопразького будинку культури №2 та квартету «Аколада». Своєю виконавською майстерністю дивували солісти Софія Півняк, Максим Бойлук, Вікторія Хода, Сергій Андрейченко, Аліна Сорокун, Сергій Онопа. У піснях учасники заходу розкрили все багатство української пісні, її неповторну душу. 

Після композицій у виконанні танцювального колективу «Авантюрин», які довели, що танець - це життя, у залі панувала атмосфера емоційності та любові, не змовкали бурхливі оплески глядачів. Вони стали справжньою подякою всім артистам. А пісня про Україну у виконанні Софії Півняк та квартету «Аколада» підняла увесь зал. Загалом свято залишило по собі веселий настрій, море позитивних вражень, придало оптимізму і віри в краще майбутнє, адже наш український народ того вартий!
Протягом усього заходу постійно звучали актуальні сьогодні слова: Україна, мир, єдність. І на знак єдності всієї громади Олександрійщини наприкінці концерту до залу занесли вишитий рушник, на якому свій творчий доробок залишила кожна сільська рада. Тож нехай на нашій українській землі, яка славиться вишневими садами, солов’їними піснями, вишитими рушниками, хлібом і сіллю, червоною калиною, широкими ланами, працьовитими гостинними людьми, завжди  буде мир і злагода. 
О. СТОРЧОВА.