На Олександрійщині підписали меморандум щодо реконструкції вуглерозрізів

Богдан Куруп та Олександр Гребенюк
Нещодавно під час зустрічі директора ТОВ «Придніпровська гірничо-хімічна корпорація» Олександра Гребенюка та голови Олександрійської районної державної адміністрації Богдана Курупа підписано тристоронній меморандум про об’єднання зусиль щодо реконструкції Костянтинівського та Морозівського вуглерозрізів. Тепер очікується, що в найближчий час цей документ підпише третя, визначальна сторона – Міністерство енергетики та вугільної промисловості України в особі Міністра Ігоря Насалика.

Підписанти у планах мають кілька напрямків співробітництва. Це будівництво в Олександрійському районі теплової електростанції, заводу синтетичного газу і фабрики гірничого воску на площі Костянтинівського розрізу, який за планом повинен бути відновлений, як і Морозівський, а також будівництво паропроводу від промплощі теплової електростанції до міста Олександрії.

Всі зазначені роботи за попереднім планом будуть виконуватись за рахунок власних або залучених коштів ТОВ «Придніпровська гірничо-хімічна корпорація», в зобов’язання якої входить введення в експлуатацію вищезазначених об’єктів, впровадження новітніх прогресивних технологій. Меморандум передбачає також і розвиток соціальної інфраструктури Олександрійського району.

У свою чергу, Олександрійська районна державна адміністрація в межах своєї компетенції зобов’язалася забезпечувати адміністративну підтримку реалізації проекту.

- Підписання меморандуму з нашого боку передбачає готовність допомогти у проходженні всіх необхідних процедур та виключити будь-яке затягування часових рамок реалізації в межах нашої компетенції, - прокоментував подію голова райдержадміністрації Богдан Куруп. 

Давидов Олександр