На Олександрійщині відбулися збори колишніх шахтарів

Сьогодні, 9 червня, в актовому залі Олександрійського аграрного технікуму відбувся семінар-конференція Всеукраїнської громадської організації «Спілка шахтарів-інвалідів, потерпілих на виробництві та козацтва» під назвою «Правові гарантії держави перед інвалідами праці».

Збори представників організацій відвідали делегати з різних міст України та більшість все ж була з Олександрії. На захід зібралося близько ста представників, більшість з яких - пенсіонери-шахтарі. Конференцію проводив голова громадської організації Леонід Омеляненко. У президію запросили представників з різних міст України, олександрійський відокремлений осередок представляв Сергій Горбачов.

Після вступного слова керманича організації почалося жваве обговорення питань, які турбують пенсіонерів нашого міста, зокрема, щодо надання пільг, передбачених пенсіонерам-шахтарям, індексації пенсійних виплат, цінової політики держави, соціальних питань та багато інших. Кожен з присутніх ділився своїми проблемами та пропонував шляхи їхнього вирішення.

Представники Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, які були присутні на зустрічі, надавали відповіді з окремих питань та коротко відзвітували про свою роботу. Щоправда, не всіх присутніх влаштовували роз’яснення фахівців. Але пояснення цьому  закономірне, бо чиновники з фондів не в змозі вирішити питання, які не входять до їхньої компетенції, і ключ до вирішення деяких проблем знаходиться на верхніх щаблях влади. 

Слід додати, що депутати Олександрійської міської ради також не полінувались завітати на захід, зокрема, в залі були присутні міські обранці від ББП «Солідарність» та Радикальної партії Олега Ляшка.