«Самопоміч» проти виборів на Донбасі

Народні депутати України від Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк, Єгор Соболєв, Іван Мірошніченко та Павло Костенко закликали олександрійців долучитися до мирних форм громадського протесту проти проведення виборів на Донбасі, що невдовзі мають відбудуться під стінами українського парламенту. Увагу виборців до цього питання вони зосередилипід час зустрічі, яку цими днями провели в Олександрії. У ході заходу озвучувалося багато злободенних питань та першочергово говорили про зміни, які необхідно внести у виборчу систему, а також корумпованість нинішньої влади та самої системи, роботу економіки, тарифи, систему оподаткування та інше.
У парламенті «Самопоміч» представлена 26 депутатами, які, як пояснив присутнім Єгор Соболєв, шляхом мирних протестів планують недопущення ухвалення закону про вибори на Донбасі, вважаючи, що після їх проведення в Україні може розпочатися громадянська війна.
«Громадськість має підтримати «Самопоміч» у створенні нової виборчої системи, щоб не траплялося того, що у Кривому Розі, де під вибори просто скуповували бідних людей», - наголосив Соболєв.

А от глава фракції "Самопоміч" Олег Березюк багато говорив про економіку, яка не працює, тарифи, які умовно завищені, субсидії, що мають бути цільовими та оподаткування зарплатні, яке потребує зниження. Він також закликав громадськість відстоювати власну позицію, бо переконаний, що все залежить від людини і  її бажання, щось змінювати у власному житті. Багато йшлося і про те, як поламати хребет корупції.
Виступивши перед присутніми, депутати уважно вислухали їх запитання. Серед основних тем, озвучених городянами, нагальність ремонту доріг, зниження ціни на комуналку, корумпованість влади та інші. Практично з усіма зауваженнями, закидами та пропозиціями й запитаннями депутати погоджувались, адже їхня партія не в більшості, і тому не працює за "ширмою".

По завершенню зібрання, депутати виїхали на зустріч з родиною місцевих інвалідів,  які, за незрозумілих обставин, саме цього дня опинилися просто неба й були виселені виконавчою службою з власного помешкання. Аби розібратися у складній ситуації, запросили на виїзд і міського голову Степана Цапюка. 
Н. Луценко