На Олександрійщині пройшла військово-патріотична гра "Джура"

Свій початок патріотична гра "Джура", яку ще іноді називають "Сокіл", бере ще за становлення незалежності України. Сама ж першочергова назва "Джура" походить ще від козаччини, саме так називали молодих хлопців, учеників козацької старшини. У навчальних закладах впровадження військово-патріотичного вишколу розпочалось з 2003 року за сприяння ряду міністерств та громадських організацій.
Щоправда лише десяток років школярі могли брати участь у вишколах, потім же у 2011 році проведення гри було зупинено, а замість неї введено оновлений варіант ще радянської "Зарниці" але з плином часу освітяни все ж таки повернулися до більш популярної "Джури". 
24-25 травня цього року у селі Червона Кам’янка відбувся районний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура», в якій взяли участь 15 команд з різних куточків Олександрійського району, які на заході мали назву рої. Учасники змагалися на етапах: «Впоряд», «Теренова гра», «Відун» та стрільби із пневматичної зброї. А вже надвечір першого дня змагань команди представили публікації своїх презентації з  творчо-мистецького завдання, прозвітували про «Добре діло» та взяли участь у ватрі «Героям слава!».

Не могла подія районного масштабу залишитись без уваги районної влади, тому до Червоної Кам’янки завітали перший заступник голови Олександрійської райдержадміністрації  Юрій Коваль, голова районної ради Ольга Коріненко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олена Полтавець. Не оминули увагою захід представники місцевих волонтерів, зокрема, керівник координаційного центру волонтерів Олександрійщини Ірина Кабанова та член Всеукраїнського союзу ветеранів АТО Сергій Качинський. 
За підсумками проведення конкурсу команди показали серйозну підготовку до конкурсів, свою згуртованість, бажання перемогти та юнацький запал. Перемогу ж здобув рій «Козаки» з Улянівки, друге місце за «Протопопівськими козаками» з однойменного населеного пункту, третю сходинку зайняла команда імені Віктора Чміленка з Добронадіївки. Переможці були нагороджені грамотою відділу освіти, комплектом футболок із логотипом гри «Джура» та сертифікатом на суму 600 гривень для придбання спортивно-туристичного спорядження. Срібні призери нагороджені грамотою відділу освіти та сертифікатом на суму 500 гривень , бронзові призери - грамотою відділу освіти та сертифікатом на суму 400 гривень.
Всі команди, які взяли участь у грі, отримали дипломи відділу освіти та сертифікати на 100 гривень кожному рою. Варто відзначити, що всі подарунки та призи надані за підтримки Олександрійської райдержадміністрації.