Новий комп’ютерний клас подарували юним новопразьцям на Святі останнього дзвоника

27 травня у школах сіл та селищ району відбулося свято останнього дзвоника, не стала винятком і найбільша громада нашого регіону – Нова Прага. Саме до Новопразького НВК завітали почесні гості, голова Олександрійської РДА Богдан Куруп, начальник районного відділу освіти Олена Полтавець та селищний голова Ольга Горбенко. Кожен з них, вітаючи випускників з завершенням навчального року, побажав наснаги, омріяного вступу до навчальних закладів та майбутніх перемог і здобутків. 

Також Богдан Куруп разом з директором НВК Ларисою Мітленко вручили відмінникам навчання дипломи та подяки. Не оминули почесні гості увагою і переможців наукових олімпіад всіх рівнів та призерів Малої Академії Наук і їхніх наукових керівників, яких відзначили пам’ятними нагородами – грамотами. Селищний голова Ольга Горбенко, в свою чергу, вручила подяки та премії школярам за успіхи у навчанні та активну громадську позицію.

За такі приємні моменти школярі віддячили педагогам та гостям закладу святковим концертом, і навіть дощ, що інколи накрапав, не міг зіпсувати таке по-справжньому тепле й родинне свято.
Одразу опісля святкової лінійки відбулось відкриття нового комп'ютерного класу в Новопразькому НВК. Урочисто перерізали стрічку голова Олександрійської районної державної адміністрації спільно з учнями першого та одинадцятого класу. У приміщенні класної кімнати в очі впадає інтерактивний мультимедійний комплекс, до якого входять мультимедійна дошка Smart, 11 персональних комп’ютерів, підключення до мережі Wі-Fі, багатофункціональний копіювальний пристрій, які були придбані за кошти державної субвенції для покращення матеріально-технічної бази опорних шкіл.

Поважним гостям, серед яких, окрім голови райдержадміністрації, були начальник відділу освіти Олена Полтавець та селищний голова Ольга Горбенко, школярі продемонстрували роботи секції роботизації, власні доробки та проекти, над якими працювали. Родзинкою ж презентації стали бої лего-роботів, на які з захватом споглядали всі присутні. Також не оминули посадовці увагою і виставку творчих робіт гуртківців Новопразького будинку творчості, де були представлені елементи традиційної вишивки, картини по техніці ізонитки, картини з соломки, вишиті та безліч інших доробок.