На Олександрійщині відбулась виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва

У середу, 25 травня, у фойє Олександрійського районного будинку культури відбулось урочисте відкриття виставки робіт майстрів ветеранської творчості, образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «На струнах мудрості…». Глядачам, яких було чимало, свої роботи презентували мешканці кількох сіл. Зокрема, з Березівки - Любов Мосур, з Улянівки - Валентина Фесенко, Протопопівки - Станіслав та Любов Гончаренко, й Нової Праги - Галина Козинець.

Вітальним словом свято відкрив керівник апарату Олександрійської райдержадміністрації Олександр Лисенко й до слова запросив майстрів. Любов Мосур, зокрема, розповіла про традиції вишивання в своїй родині та представила свої вишиванки, які були на виставці. Але в арсеналі талановитої березівчанки окрім того є ще й вишиті рушники та картини, бо художнім шиттям вона займається з семирічного віку.  І проводжує донині. Всі її починання з любов’ю і теплом до її творчості ставиться і вся родина пані Люби. Підтримують її захоплення і самі долучаються до традиційного українського мистецтва вишивки.


Варто додати, що творчу та теплу атмосферу заходу на святі створював і вокальний квартет «Акколада» районного будинку культури. Гості з захопленням розглядали всі доробки майстрів і ніхто не залишився байдужим.