На Олександрійщині відзначають День вишиванки

Сьогодні в Україні відзначається Всесвітній день вишиванки, міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння вишитого українського одягу. Щороку, в третій четвер травня, йдучи на роботу, навчання чи просто у буденних справах, люди одягають вишиванки.

У нашому краї  це свято відзначать особливо. Наприклад,  педагогічні колективи та учні  шкіл Олександрійського району  підтримали акцію «Вдягни вишиванку» та долучились до загальноукраїнського флешмобу. Не залишились осторонь і представники місцевого самоврядування, працівники соціальної сфери та пересічні жителі - на робочі місця вони з’явились у  вишитих сорочках. Українська вишиванка не залишила байдужими чутливі та патріотичні серця нашого народу.

Нагадаємо, що в Україні ідея відзначення Дня Вишиванки виникла у 2006 році, тому цьогоріч святу виповнюється 10 років. У нашому місті  його почали відзначати, починаючи з 2015 року.

В Олександрії ж надвечір, на центральній площі, відбудеться концерт від творчих колективів міста, зокрема, участь візьмуть танцювальний колектив "Авантюрин" з Олександрійського районного будинку культури, колектив викладачів та учнів гімназіїї-інтернату школи мистецтв ім. Короткова, студенти та викладачі Олександрійського педагогічного коледжу. Організатори обіцяють в репертуарі українські народні пісні, танці та можливість придбати поробки олександрійських майстринь.

Свято національної єдності згуртувало і дорослих, і малих, кожного свідомого громадянина у прагненні довести непереможну силу духовного символу українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук.