«Олександрія» готується прийняти Лігу Європи

Перемогою в матчі з «Говерлою», який відбувся 7 травня в рамках 25 туру Чемпіонату України з футболу, гравці з Олександрії гарантували своїй команді шосте місце та право виступати у кваліфікаційних турах Ліги Європи. Сприяли цьому й інші обставини -  Дніпропетровський «Дніпро» (3 місце у турнірній таблиці) на рік відсторонений від єврокубків через заборгованості перед колишніми гравцями та тренерами клубу.
Нові перспективи для команди прокоментував директор ФК «Олександрія» Дмитро Кітаєв.
- Нічого, по суті, не змінюється - необхідно працювати і віддаватися на повну котушку. Ми будемо представляти не тільки Олександрію, а всю Україну в Європі. Тому, само собою, прагнемо  зберегти обличчя і виступити гідно. Навантаження? У будь-якому випадку, це новий досвід. Однозначно, всі повинні працювати ще якісніше в усіх сферах, зі ще більшою відповідальністю, -  цитує слова директора ФК «Олександрія» Дмитра Кітаєва офіційний сайт футбольного клубу.

Також Кітаєв зазначає, що наразі йдеться про модернізацію стадіону, в планах встановити нові турнікети, що будуть розташовані не при самому вході на спортивну арену, як це є зараз, а винесені за територію, зміниться й система продажу квитків. Зараз же представники клубу чекають на прибуття комісара від УЄФА, саме він проводитиме перевірку стадіону на відповідність до всіх критерії участі в Лізі Європи.
Ми ще не маємо офіційного листа, в якому   сказано, що нам дозволено проводити тут матчі. Але, відштовхуючись від всіх вимог, я думаю, що все буде добре і кваліфікацію ми проведемо вдома, - розповідає Дмитро Сергійович.
Втім, побоювання таки є.    Як приклад, на заваді   матчам саме на полі команди з Олександрії у Лізі Європи можуть стати вимоги щодо місткості стадіону, яким «Ніка» може просто не відповідати. У цьому випадку олександрійцям доведеться орендувати інший стадіон для проведення євро кубкових матчів, припускає Кітаєв.
Для початку ми хочемо поспілкуватися з комісарами УЄФА, дізнатися їх вердикт і що вони скажуть про наш стадіон, як його оцінять. Від цього і будемо танцювати далі, прораховувати свої кроки, - підсумує Дмитро Кітаєв.

Отже, чи побачать вболівальники «Олександрії» гру клубу в рідних стінах, залежить від рішення комісії УЄФА, яка в найближчий час повинна прибути та проінспектувати футбольну арену. А нам, як відданим вболівальникам, залишається лише чекати на остаточний  вердикт і сподіватися, що «Ніка» побачить європейські команди.