Олександрійщину розділять на дві громади?

Наступної п’ятниці, 20 травня, відбудеться п’ята сесія Кіровоградської обласної ради, на якій одним з питань розгляду обласними депутатами стане проект «Про схвалення пропозиції щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області». У відповідності до змін до перспективного плану в Олександрійському районі буде створено дві територіальні громади – Новопразьку та Червонокамянську. Про це зазначено на сайті Кіровоградської обласної ради.

До складу Новопразької тергромади, окрім Нової Праги, увійдуть населені пункти, які входять до складу Шарівської та Світлопільської сільських рад. Червонокамянська ОТГ включатиме до свого складу Червону Кам’янку та села Дівочепільської, Куколівської, Михайлівської, Попельнастівської, Пролетарської, Улянівської, Щасливської, Добронадіївської, Олександрівської сільських рад.

Інші ж населені пункти Олександрійського району, як то Головківка, Андріївка, Ізмайлівка, Приютівка, Новоселівка, Бандурівка, Войнівка, Косівка, Констянтинівка Лікарівка, Недогарки, Протопопівка (і села, що входять до складу їхніх рад), за планом мають відійти до громади з центром в місті Олександрія.

Якщо ж обласна рада затвердить перспективний план, то Кіровоградська обласна державна адміністрація матиме змогу направити його на подальший розгляд Кабінету Міністрів України.