В Олександрії запрацює духовно-просвітницький центр

Цей тиждень для православних вірян буде ознаменований світлим святом Великодня, що втілює весну, відродження і життя. У ніч на 1 травня в усіх храмах міста і району пройдуть святкові богослужіння та освячення великодніх пасок.  Єпархіальна служба розпочнеться о 23:00 і триватиме до 3-4 години ранку. Хоча святити паски можна буде з суботи, починаючи о 19-ї.  Про це під час чергової зустрічі з журналістами, що проходила в Будинку футболу, розповів єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп.
Також він акцентував, що на Великдень не можна заносити до храму для освячення сало і м'ясо, не кажучи вже про спиртне, гроші й гаманці. «У цей День першочергово потрібно замислитись над суттю свята. Треба змінити своє ставлення до життя й до оточуючих. Намагатися зрозуміти, що Великдень, то не лише прибирання в обійсті й дворі, наповнення холодильника й відвідування церкви. То, перш за все, внутрішній стан душі, до якого необхідно ретельно готуватися, свідомо віддаючи в жертву власні згубні звички», - наголосив владика.

У ці дні він радить прихожанам менше критикувати й засуджувати, а більше вдаватися до самоаналізу. «Безцільно освячувати щось – не освячуючи свою душу, - марна справа, оскільки можна й кожного дня купатися в святій воді, однак душу від того не очистити», - відзначає Боголєп. У цьому сенсі він також закликає олександрійців відсторонитись від забобонів, пояснюючи, що вони жодного відношення до церкви не мають. Натомість говорить: Пасха неможлива без віри в безсмертя й духовне життя. Так само, як і людина, не може бути автономною, відхрещуючись від суспільства, бо від того ж сама  й страждатиме - обурюватиметься й гніватиметься, не відчуваючи життєвої радості  й власної цілісності. 

Окрім того, єпископ наголосив, що після пасхальних свят в Олександрії запрацює духовно-просвітницький центр, який розташується в приміщенні колишньої аптеки неподалік від піцерії «Сан-Ремо» та стоматполіклініки.  Основною його метою і завданням стане морально-духовна православна просвіта дорослих та молоді. На базі закладу діятиме недільна школа й медпункт. Також надаватиметься посильна юридична допомога. Там же за потреби проводитимуться індивідуальні бесіди з питань сім`ї та молоді, організовуватимуться зустрічі, до яких можуть долучитися всі охочі. Відкриття центру заплановане на середину травня.  Приурочать захід традиційному православному фестивалю, який цьогоріч проводитиметься в центрі міста.