Справжні «айболити» тварин

Червонокам’янська дільниця ветеринарної медицини є структурним підрозділом Олександрійської районної державної лікарні ветмедицини. Очолює дільницю з травня 2008 року хоча і молодий, але досвідчений спеціаліст Світлана Шпурик, котра в 2014 році закінчила Дніпропетровський державний аграрно – економічний університет, а перед цим разом зі своїм надійним помічником, ветеринарним фельдшером Наталією Тутевич закінчила і Олександрійський аграрний технікум. Отак жінки разом і працюють, утверджуючи свою громадянську позицію серед жителів Червоної Кам’янки. А допомагає їм у праці водій дільниці Олег Царюк.

На обслуговуванні цього невеликого колективу знаходяться, крім Червонокам’янської, ще і Михайлівська та Улянівська сільські ради, куди входять 9 населених пунктів, в яких налічується біля 1200  дворів. Під опікою дільниці в домогосподарствах селян налічується більше 400 голів великої рогатої худоби, біля 1000 голів свиней і 15 тисяч – птиці. А ще в домашніх обійстях утримується близько 1100 голів собак і котів. Разом з цим, у СВК ім. Фрунзе налічується біля 1000 голів птиці та 400 голів свиней, які теж в полі зору ветеринарних працівників.
Відповідальності за все це поголів’я у жінок вистачає вдосталь. Та зі всім цим вони з успіхом справляються. Починаючи з 2008 року, дільниця за підсумками роботи щорічно займає призові місця в районі, а протягом останніх двох років по всіх параметрах виконання протиепізоотичних заходів виборює перше місце. Цим самим ветеринарні працівники повною мірою забезпечують проведення щеплень тварин проти сказу, сибірки, класичної чуми свиней, дослідження тварин на туберкульоз, лейкоз, бруцельоз тощо. За час своєї трудової діяльності колектив дільниці зарекомендував себе здібним, добросовісним, кваліфікованим і працелюбним, котрий уміло організовує свою роботу та вчасно і якісно виконує свої завдання.
Та не лише цим відзначається цей дисциплінований колектив. До Червонокам’янської дільниці завжди приємно завітати. А все тому, що тут утримується зразковий порядок. Жінки разом з Олегом Григоровичем і цього літа зробили належний ремонт своєї установи. Як ззовні, так і всередині власноруч, практично без сторонньої допомоги все побілили і пофарбували.
Червона Кам’янка – велике село і мати шану і повагу серед його жителів – то велика честь. Саме це і заслужили Світлана Володимирівна і Наталія Володимирівна разом зі своїм водієм. Про них не можна почути жодного негативного слова, а лише вдячність за те, що вони і вдень, і вночі, за будь-якої погоди, за першим викликом жителів села приходять їм на допомогу. Така їхня позиція має неабияке значення в нашому житті, адже тварини, так як і люди, не повинні хворіти. Повним підтвердженням цьому є те, що на території, яку обслуговує Червонокам’янська дільниця, гарантовано благополучно з будь-якими захворюваннями тварин і, в першу чергу, з такими небезпечними, як туберкульоз і лейкоз. Як в колективних господарствах, так і в населення.
У результаті, за значний особистий внесок у вирішення питань соціально-економічного розвитку Червоної Кам’янки і всього району колектив дільниці за підсумками 2015 року занесений на районну Дошку пошани.
О. ДРОБОТ, начальник районної державної лікарні ветеринарної медицини.