Очільник сільради в Головківці - молода жінка

З 9 листопада у Головківці до виконання своїх прямих обов’язків приступив новий сільський голова - 30-річна Тетяна Кузьменко (на фото). Сама родом з цього ж села. За фахом -  економіст.  Закінчила Кіровоградський сільськогосподарський інститут. У сільраді працює з 2008-го. Спершу - секретарем виконавчого комітету, а потім - секретарем сільради. Спілкуючись з новим керівником, ми з’ясували, які конкретні справи вона планує втілити в життя та що нового привнесе громаді.

- Тетяно Володимирівно, розкажіть читачам, чому вирішили балотуватися?
- Я народилася і виросла в Головківці.  Тут моє коріння. Тут нині живуть мої бабусі, батьки, діти. Мені, певна річ, доля рідного села небайдужа. І є в мене власне бачення, як втілити в життя невирішені питання. 
-  А що ж саме, на вашу думку, потрібно змінити в рідному селі. Над чим треба попрацювати?
- Думаю, сьогодні для нас актуальним залишається питання соціального захисту сільського населення, зокрема, пільгових його категорії, таких як багатодітні малозабезпечені сім’ї чи скажімо обездолені діти. 
Підтримувати село будемо, щоб було не гірше, ніж є. Продовжимо починання попередників. Зокрема,  Віктора Галушки, який розпочав роботу з освітлення сільських вулиць та здійснював ремонт місцевих доріг. Але утримувати села в належному стані без допомоги громади і розуміння людей просто неможливо. 
Бути сільським головою  - то значить об’єднувати, гуртувати односельців довкола вирішення спільних проблем. І тільки разом ми здатні зробити наше село кращим. Разом продовжуватимемо наші давні традиції з благоустрою та озеленення. Плануємо організувати по сільраді вивезення сміття та відкрити власний аптечний пункт. Це важливо для жителів Головківки та маленької Іванівки. 
- Чому раніше все це не вдалося реалізувати?
- Не вдалося вирішити з різних причин. Інколи через обмеженість фінансування та затримки проплат, інколи через законодавчі перепони. Приміром, ще на початку року ми почали займатися зовнішнім освітленням сільських вулиць і планували вирішити це питання якнайшвидше, а по факту - більше як півроку чекаємо на проектну документацію. На жаль, обійти певні документальні процедури ми не в змозі, тому стали заручниками ситуації. 
А загалом скажу, що кожен керівник до мене в міру своїх можливостей втілив у життя власні задуми й ідеї. Наприклад,  у цьому році на території сільради встановлено 7 дитячих майданчиків та  12 автобусних зупинок. 
- Зважаючи на непрості часи, такі як зараз, чи реально все це? 
- Думаю, що реально. І це головне завдання колективу сільської ради – працювати над тим, щоб плани й задуми стали реальністю, щоб люди відчули турботу і разом з нами вболівали за рідне село.
- На початку нашої розмови ви говорили, що особливого вирішення в Головківці потребують соціальні питання. А що скажете про підтримку учасників АТО?
- На сьогодні 48 учасників АТО з різних сіл району  отримали у нас погодження на виділення земельних ділянок розміром 2 га.  Ще 11 осіб отримали матеріальну допомогу в розмірі 2 тис. грн.. Робота триває і ми намагаємось максимально підтримати своїх земляків, аби лише в країні не було війни і наші діти жили в мирі.
- Говорячи про колектив сільради, чи змінюватимете щось у ньому?
- Штат лише доукомплектуємо. До виборів у нас звільнився спеціаліст. З грудня працюватиме новий. Інші зміни не очікуються. А в цілому,  скажу: колектив у нас дружний. Всі дівчата. Людяні, прості, працьовиті та веселі. Піклуються про те, щоб у рідному селі все було добре. 
І наостанок, користуючись нагодою, хочу привітати всіх односельців з Днем визволення села, який відзначається 5 грудня. Шановні ветерани, жителі Головківки! Від щирого серця хочу побажати всім Вам миру, злагоди й добра, міцного здоров’я, довгих років життя, любові та уваги рідних. Спасибі Вам за мужність і відвагу, героїзм та нескореність духу, які є зразком для прийдешніх поколінь.
- Дякую за відверту розмову.  Гарних звершень і вдалих починань. 
Н. ЛУЦЕНКО.