Рада Увійшла в робочий режим

23 грудня відбулася друга сесія Олександрійської районної ради сьомого скликання. На сесії були присутні начальник районного відділення поліції Віталій Кравцов, керівник Олександрійської місцевої прокуратури Ігор Білоусов, депутат обласної ради Ірина Чемерис, керівники підрозділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, сільські і селищні  голови, представники засобів масової інформації. У роботі сесії взяв участь голова райдержадміністрації Андрій Коломійцев. На розгляд сесії, яку вела голова районної ради Ольга Коріненко, було винесено 14 питань.

Перед початком обговорення черги денної депутати районної ради поздоровили свого колегу Юрія Федоришина з 50-річчям з дня народження. Очільник райради повідомила присутнім про кадрові зміни, які відбулися у міжсесійний період у районному керівництві. Наказом Генерального прокурора України з 7 грудня 2015 року керівником Олександрійської місцевої прокуратури призначено Ігоря Білоусова, який до призначення обіймав посаду прокурора Олександрійського району. На новій посаді він опікуватиметься питаннями дотримання законності на територіях Устинівського, Долинського, Компаніїївського, Новомиргородського, Петрівського, Онуфріївського, Олександрійського районів та міста Олександрії; розпорядженням голови Олександрійської райдержадміністрації з 7 грудня 2015 року начальником відділу освіти Олександрійської райдержадміністрації призначено Олену Полтавець, яка до цього часу обіймала посаду начальника відділу освіти Новомиргородської райдержадміністрації.
Перед розглядом сесійних питань Ольга Коріненко виконала приємну для депутатів місію, урочисто вручивши їм посвідчення депутатів районної  ради та депутатські значки. Вона також повідомила і про те, що в районній раді сьомого скликання деяка частина депутатів своїм рішенням відповідно до статті 27 Закону України «Про статус місцевих рад» об’єдналися у дві депутатські фракції. Перша -  районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у кількості 15 чоловік з керівником фракції Богданом Курупом, а друга – політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» в кількості п’яти чоловік. Уповноваженим представником цієї фракції визначений Віталій Журавльов.
Сесія розпочала свою роботу зі звіту Олени Полтавець про виконання програми розвитку освіти в районі на 2011-2015 роки. Вона ж доповідала і про програму розвитку освіти в районі на 2016-2020 роки. Неабияк важливим для життя району в ході обговорення і прийняття по них рішень були такі питання, як «Про програму економічного і соціального розвитку району на 2016 рік», про що інформувала начальник управління економічного розвитку і торгівлі РДА Ірина Кравчук, «Про районний бюджет на 2016 рік», з чим ознайомила присутніх начальник фінансового управління РДА Ірина Левченко. Життєво важливими були і всі інші питання, адже ніяк не обійдеш прискіпливою увагою такі з них, як, наприклад, «Про районну комплексну програму соціальної підтримки учасників АТО, членів їхніх сімей та вшанування пам’яті загиблих на 2016 рік», або ж «Про програму розвитку малого та середнього підприємництва в районі на 2016-2020 роки». З усіх цих та інших питань були прийняті відповідні рішення. Сесія також затвердила план роботи Олександрійської районної ради на 2016 рік.
В.ЮРЧЕНКО.