Сільську раду очолила багатодітна мати

Півтора місяці тому жителі Олександрівської сільської ради обрали собі нового сільського голову – 38-річну Віту Бершавську, молоду, енергійну, розумну жінку. На неї, звісно, поклали й великі надії, бо хочуть бачити своє село ще кращим. Не відкладаючи справи, новий очільник громади поступово намагається виправдати сподівання людей і береться до реальних справ.

«Місяць після офіційного призначення промайнув дуже швидко, - говорить новопризначений голова. - Вражень від роботи вистачає. Вони такі різні й такі строкаті, бо негараздів та проблем у людей вистачає. Громада ж у нас невелика, всього лишень 838 мешканців на два села (Олександрівку та Сонине). Після призначення до мене особисто зверталося чимало сільчан. І кожного треба вислухати, розрадити, допомогти. Ясна річ, що одразу вирішити всі біди неможливо, а от поступово – реально. Деякі з них розв’язати намагаємося вже зараз.
Днями плануємо організувати безкоштовне подвірне вивезення сміття. Допоможе нам в цьому ФГ «Олександрівське». Буде й графік, за яким працюватимемо в подальшому. Паралельно вирішуємо проблеми вуличного освітлення. А з нового року в Сониному маємо намір відкрити невеличкий фельдшерсько-акушерський пункт. Більше за все, що запрацює він у приміщенні місцевого будинку культури. Там під окремий кабінет виділимо невеличку кімнату. Сподіваємось, що хоча б раз на тиждень у ньому прийматиме лікар і буде він забезпечений найнеобхіднішими медпрепаратами. 
Проблемним питанням №1 для сіл залишається відновлення доріг. На жаль, більшість з них капітально ремонтувались ще за радянських часів. Ми ж самотужки за кошти сільради такий ремонт провести не зможемо, хоча ямковий плануємо на весну. Разом з тим, обов’язково прорідимо лісосмугу в напрямку дороги Олександрія-Онуфріївка».
На запитання, чому попередникам не вдалося вирішити вищевказані проблеми, Віта Вікторівна пояснила, що без допомоги та підтримки спонсорів це - неможливо. «Діалогу між базовим господарством та керівництвом сільради не було, - відзначає жінка. - Певна річ, то і ускладнювало роботу. Сьогодні ж все з точністю до навпаки. Спільну мову з сільгосппідприємцями знайдено і це обов’язково з користю послужить громаді». 
Незважаючи на складну соціально-економічну ситуацію, Віта Бершавська переконана, що заплановане обов’язково вдасться реалізувати. На рідній землі, у своєму селі, де з родиною мешкає понад 17 років (хоча народилася і виросла у Войнівці), вона обіцяє навести лад. Тут зросли троє її синів – 17-річний Іван, 15-річний Сашко та 6-річний Владислав. Тут 13 років поспіль вона віддала улюбленій справі, працюючи за фахом. Спершу зоотехніком, а потім - завідуючою тваринницькою фермою у ФГ «Олександрівське». Сама ж дипломований майстер сільськогосподарського виробництва (закінчила Олександрійський аграрний технікум). Усі ці роки жінка повністю віддавалася професії, людям та родині. Їй в селі довіряють, її цінують. І зрештою для себе вона зрозуміла, що, по суті, може бути корисною не тільки на підприємстві, а й для усієї своєї громади, для всіх односельців. «Треба в селі трохи щось змінити, щоб жилося всім нам краще, щоб проблем поменшало» - з такими думками Віта Бершавська йшла на вибори. Вона -  перемогла, і нині доводить, що все в неї вийде. Хай щастить їй на нелегкій стезі служіння землякам.
 Н. ЛУЦЕНКО.