Чим живеш, громадо

АНДРІЇВКА. Наступаюча зима і її вірогідні неприємні несподіванки, пов’язані з можливим погіршенням погодних умов в зимовий період, активізують діяльність сільської ради, її депутатів, адміністрації ПАТ «Райагрохім» щодо належної підготовки до цих умов і створення гарантій безпеки  для всіх членів сільської громади. З цією метою вже за старою традицією трудовий колектив «Райагрохіму» безкорисно посприяв у тому, щоб на найпроблемніші взимку сім ділянок сільських доріг завезти спеціальну суміш, яка в період крижаного їх покриву може забезпечити безпечний рух автомобільного транспорту. У цій справі особливо дієву допомогу громаді надала інженерна служба товариства. 

ВОЙНІВКА. Як і в більшості населених пунктів району, стан внутрішніх сільських доріг у Войнівці вимагає його упорядкування, бо на деяких ділянках він вже практично критичний. Виправити цю ситуацію ще до настання зимових умов зголосилося керівництво Олександрійського цукрового заводу, запропонувавши сільчанам для якісного ямкового ремонту завезти відходи виробничого процесу – вапняно – кам’яну гальку і заповнити нею аварійні ділянки дороги. Так і зробили. Своїм транспортом заводчани завезли 30 машин матеріалу, а жителі села та місцеве комунальне підприємство «Войнівське», проявивши ініціативу, усе це розрівняли. Відтак покращилися умови для руху автотранспорту на селі, і, зокрема, автобусного сполучення. Два тижні тривала ця напружена робота безкорисливих благодійників громади, яка щиро вдячна всім, хто був до цього причетний.
ПРИЮТІВКА. Селище готується до Новорічних та Різдвяних свят. За спонсорські кошти придбали та вже встановили новорічні ялинки в школах та дитсадку, закупили новорічні подарунки. Але не лише новорічними святами переймається громада Приютівки. Протягом листопада-грудня провели роботу з благоустрою селища: прибирали узбіччя, вирубали сухостій. Привели до належного стану систему водопостачання, що здійснює КП «Водолій», а саме продезінфікували свердловину та водогін. Взагалі за цей нелегкий рік громаді селища Приютівка вдалося багато чого зробити. Зокрема, провели  ремонти в Цукрозаводському НВК (відремонтовані підлога 1 та 3 поверхів, сходи) та Користівській ЗШ (повністю замінено систему теплопостачання та проведено поточний ремонт приміщення). У ДНЗ «Світлячок» протягом року зробили капітальний ремонт всіх груп, закупили нові меблі (ліжка, стільці, столи тощо), штори та килими. Відремонтували асфальтобетонне покриття доріг та підсипали ґрунтові дороги селища. На даний час укладено договори по розгортанню снігу та заметів. Отже життя в смт. Приютівка, як і раніше, вирує на повну силу, вирішуються поточні питання та проблеми,  будуються плани на майбутнє.