Куколівка: волонтерський рух не ПРИпиняється

Незабаром трудівники ТОВ «Степ» відправлять у зону АТО реставрований ними всюдихід і передадуть його в руки військових. Разом з автомобілем доставлять бійцям на передову ще один дарунок. До місця призначення вони повністю завантажать свого «газика» паливними брикетами для солдатських буржуйок, що виготовляються в товаристві, і необхідними продуктами харчування, підготовленими для воїнів жителями села. Якраз доречною в зимових умовах буде для них така підтримка, яка ще раз підтверджує практичну дієвість знаменитого для всіх нас лозунгу: «Усе для фронту, усе для перемоги».

Благодійна діяльність трудового колективу ТОВ «Степ» завжди визначалася і визначається його керівниками Геннадієм Замрикою, Олександром Усиком та іншими значимими особами товариства, як одна з найбільш важливих і безсумнівних. Прикладів цього факту, пов’язаних насамперед з відчутними і заслуговуючими на увагу та вдячність у селі Куколівка можна приводити чимало. Новою яскравою сторінкою цієї діяльності стала принципова небайдужість степівчан до тих трагічних подій, які нині відбуваються на сході України, у зв’язку з чим господарство долучилося до активної практичної підтримки тих, хто сьогодні в умовах відкритої війни з несподіваним ворогом героїчно захищає східні кордони нашої держави. Таким чином, колектив по суті влився у волонтерський рух на фронтовому лихолітті.
Вже давно фермер Максим Замрика разом зі своїм батьком Геннадієм Миколайовичем виношували мрію і будували на цей рахунок плани дістати десь вже майже непридатний автомобіль, піддати його силами товариства капітальному ремонту і реставрації, повернути, так би мовити, до нового життя, тепер вже пов’язаного з війною, і здатного не лише допомогти, а й захистити наших військових та посприяти їм у наступальних бойових операціях. Така можливість здійснити цю мрію з’явилася в ініціаторів ідеї у весняну пору 2015 року, коли на подвір’ї одного з жителів села Щасливе вони зустріли бажаний для себе автомобіль старої модифікації ГАЗ – 66, котрий роками стояв нерухомо під відкритим небом, під дощами, пекучим сонцем і міцними морозами без ніякого догляду, але котрий за належної уваги до нього і реставрації справжніми відчайдухами міг би успішно виконувати бойові завдання.
Виходячи з цього, через певний час автомобіль вдалося заполучити і доставити в Куколівку для повного його відновлення і переобладнання на бойовий режим. Фінансування ремонту взяло на себе ТОВ «Степ». Досить швидко до цієї благодійної справи з ремонту долучилося чимало інших благодійників, зокрема, Олександрійська компанія «Металіст», очолювана директором Миколою Бондаренком, цивільний корпус «Азов», робітники лісоторгової бази, приватний підприємець Ігор Карпенко. А першим, хто взявся за відновлення автомобіля і модернізацію його в армійський броньовик, був великий прихильник і любитель техніки, завідуючий током ТОВ «Степ» Олексій Бузинник.
Зусиль у реставрацію цього автомобіля всім довелося докласти чимало. Коштів і нових комплектуючих – теж. Тому то й готували його для воїнів цілих півроку, аж до грудня. Але ж тепер він має вигляд, немов щойно зійшов з конвеєра автомобільного заводу. Навіть досконаліший, бо його новий двигун працює так тихо і ритмічно, як часовий механізм, маючи двосторонній відвід газів. Не боїться він, як всюдихід, і багатьох дорожніх перешкод. До цього ж має і багатоцільове своє призначення. Він якнайкраще придатний для ведення наступальних дій в бойових операціях і вогню при цьому, транспортування припасів, вивезення поранених, висадки десанту тощо.
Добру, велику і значиму справу для бійців батальйону ОУН зробили в черговий раз наші олександрійські патріоти – степовики, про яких з гордістю, теплотою і вдячністю відгукується Максим Замрика. А Віктор Іванченко з цивільного корпусу «Азов» скромно резюмує: «Ну що тут особливого. Про труднощі не думали, професійно міняли всі вузли, що вийшли з ладу, працювали з душею для хлопців, які нас захищають на сході, бо знали, що ця машина, цей броньовик їм в боях допоможе».
В. ЮРЧЕНКО.