Відбулася апаратна нарада

     Щотижнева апаратна нарада відбулася 14 квітня під керівництвом голови РДА Андрія Коломійцева. Серед питань, які розглядалися, -  інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо призначення житлових субсидій, соціальна підтримка демобілізованих бійців, продовження робіт з благоустрою територій, ремонт автомобільних доріг, підготовка районних заходів до 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги.
     Говорячи про соціальний захист громадян, а саме про оформлення субсидій, Андрій Олександрович наголосив, що кожна родина в районі уже отримала інформаційні матеріали із бланком декларації та заяви для оформлення пільг на житлово-комунальні послуги. Крім того, проведені навчання уповноважених осіб, які зможуть на територіях сільських і селищних рад надавати людям консультації щодо правильного заповнення цих документів, адже вони є першоосновою  для призначення субсидій.  У зв’язку з цим голова районної адміністрації  доручив   управлінню соціального захисту РДА продовжити роз’яснювальну кампанію щодо шляхів і механізмів оформлення документів для призначення державних компенсацій по сплаті послуг ЖКГ.
     Далі  йшлося про стан виконання доручень Уряду і Президента щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО. Як поінформував з цього приводу перший заступник голови РДА Ю.Коваль, комплекс заходів, здійснений у цьому напрямку,  дає підстави стверджувати, що усі учасники  АТО Олександрійщини   станом на поточний момент будуть забезпечені земельними ділянками. Оформлення відповідних документів в Держземагентстві Кіровоградської області районна влада Олександрійщини тримає на жорсткому  контролі, більше того, інформація про хід підготовки цих документів невдовзі  з’явиться на офіційному сайті РДА в окремій  тематичній рубриці.   Як зазначив Андрій Коломійцев,  мета такої новації -  забезпечити прозорість і оперативність у вирішенні земельних питань,  як того вимагає чинне законодавство. У цьому контексті він доручив районним  соціальним службам провести усі організаційні заходи, щоб демобілізовані військовослужбовці, завітавши в районну адміністрацію,  мали змогу вирішувати свої питання за принципом  так званого відкритого вікна. Тобто, не оббиваючи пороги різних кабінетів, могли б в одному місці  оформити необхідні документи для отримання соціальних пільг. 
      За словами керівника району не менш важливою є робота, мета якої вивчити нагальні  потреби усіх демобілізованих військовослужбовців. Соціальні паспорти вже складено на військових, які повернулися додому з передової, поінформувала присутніх директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олександрійської районної державної адміністрації  Ірина Чемерис. Наразі робота триває.  Андрій Коломійцев доручив їй усі заплановані зустрічі провести до першого травня, а також у співпраці з іншими структурами РДА організувати для місцевих демобілізованих військовослужбовців святковий концерт та зустріч з керівництвом району. - Наш прояв уваги має бути не одноразовою акцією, а постійним супроводом сімей демобілізованих бійців, - підкреслив А. Коломійцев. 
     Під час наради голова РДА  розповів  також про нову урядову програму, покликану посилити енергетичну незалежність України. За словами А. Коломійцева,   урядова ініціатива  передбачає відшкодування витрат громадян на заходи з  енергозбереження. Левова   частка коштів розподілятиметься для компенсації з утеплення індивідуальних будинків, на певну  суму компенсації можуть розраховувати і ОСББ за умов, якщо запроваджуватимуть комплексні енергоощадні заходи.  Більше того, компенсуватимуться навіть витрати громадянам при придбанні котлів, альтернативних газовим.  Керівник району доручив відповідним  структурам РДА уже  готуватися до проведення інформаційної кампанії, що передуватиме реалізації програми. 
     Переведення систем опалення на альтернативні види палива надалі триватиме і в соціальних закладах району – дитячих садках і школах, підкреслив Андрій Коломійцев. Де це  можливо, залучатимуться кошти інвесторів та міжнародних грантодавців. Вивчати ситуацію щодо запровадження додаткових проектів та  вишукувати можливості  для залучення коштів керівник району доручив заступнику голови районної ради Богдану Курупу. Ще один пласт роботи –  оновлення та встановлення додаткових автобусних зупинок у селах і селищах - районна влада планує здійснити у співпраці з органами місцевого  самоврядування. Наразі триває збір та обробка інформації щодо бажань і можливостей сільських і селищних рад.    Відповідальним за підготовчу роботу у цьому напрямку  керівник РДА призначив свого першого заступника Юрія Коваля. 
     Інформацію про стан весняно – польових робіт в районі традиційно озвучив начальник управління агропромрозвитку РДА  Олександр Ткаченко. За його словами, наразі триває посів пізніх культур – цукрового буряку, соняшника, кукурудзи. Олександр Миколайович зауважив, що темпи цьогорічної посівної кампанії дещо відстають порівняно із минулим роком, причина цьому – погодні умови.  Нині, щоб надолужити втрачений час, аграрії працюють цілодобово, сподіваючись завершити посівну до 1 травня.
І. БАЛАШОВА.