Зустріч з воїнами і волонтерами

   У 116 рік свого буття Протопопівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів вітала весну у жовто-блакитних кольорах. У стінах закладу вчителі та учні  зустрічали учасників бойових дій в зоні АТО: нашого односельчанина М. Репіла та його бойового побратима Є. Кононенка, а також олександрійських волонтерів: С. Небесну та В. Олексюк. 

   Наших почесних гостей  зустріли   учні школи «живим коридором», на їх адресу лунали оплески і  слова глибокої вдячності та шани: «Героям слава!» 
Директор школи Валентина Бєляєва від усієї душі привітала героїчне товариство і від імені педагогічного та учнівського колективу закладу подякувала нашим воїнам за те, що вони не лише відмінно виконують бойові завдання, але й,  ризикуючи своїм життям,  оберігають мир і протопопівських дітей, адже полум’я війни на сході не повинно поширюватися на решту єдиної України. 
   Для гостей було організовано учнями та заступником директора з виховної роботи І. Циганковою, педагогом – організатором М. Кулішкіною невеличке дійство: третьокласники разом із класним керівником С. Руденко висловили віршованими рядками вдячність за мужність і відвагу бійцям Української армії та добровільним батальйонам, а вихованці вокального гуртка під супровід  вчителя музики О. Ковриги виконали пісні «Воїни світла» та «Перлина Україна». Повернутися живими з війни і зберегти мирне життя у державі зворушливо побажала у своєму вірші «Ми хочемо миру!» юна поетеса, учениця 10 класу Єлизавета Щербакова. Її виступ викликав у присутніх сльози журби і надії у перемогу над терористами.
   Наш односельчанин, воїн АТО Микола Іванович Репіло та його бойовий товариш розповіли присутнім про ситуацію на війні, про фронтові будні бійців посту «Квіточка». Відверта бесіда неодноразово супроводжувалася патріотичними голосами: «Слава Україні! Героям слава!».
   Заздалегідь у школі було проведено акцію «Ніхто, крім нас!»  з метою підтримати вояків незалежної Вітчизни на передовій, в рамках якої  діти і вчителі, працівники школи принесли продукти харчування (картоплю, моркву, буряк, цибулю, часник, мед, чай, крупи, макаронні вироби, консервацію)  і через олександрійських волонтерів передали солдатам Олександрійщини продукти харчування.
   Воїни та волонтери щиро, зі словами болю і радості, дякували школярам і педагогам за підтримку, допомогу в боротьбі за єдину свободу, незалежність України.
   На згадку про зустріч  волонтери та  воїни-учасники АТО подарували учнівському та педагогічному колективам прапор зі своїми побажаннями та  автографами. Дітям довго не хотілося відпускати шановних гостей.
   З вірою у перемогу над ворогом завершилася ця весняна зустріч у жовто-блакитних барвах.
В. Риженко, вчитель історії.