Великодній візит

   Напередодні Великодніх свят голова райдержадміністрації Андрій Коломійцев відвідав у Новій Празі разом з селищним головою Ольгою Горбенко  сім’ї загиблих у боях на сході України воїнів Максима Озерова і Артема Пойди.

   Відвідав, аби передати їм Великодні гостинці і що найголовніше, як для нього було особисто, говорить Андрій Олександрович, щоб почути від сімей наших героїв їхні сьогоденні проблеми і чи отримали вони всі необхідні допомоги, чи потребують вирішення їхні певні життєві потреби. Під час цих зустрічей керівник району мав змогу впевнитися в тому, що ці допомоги до родин вже надійшли або ж знаходяться в процесі вирішення. Вислухавши від родин побажання  з приводу побутових проблем, які в них існують, гість обговорив і можливість отримання житлових субсидій. Крім того, він запевнив, що найближчим часом зустрінеться з представниками бізнесу Нової Праги для того, щоб допомогти родинам загиблих воїнів вирішити всі наболілі для них питання побутового характеру. Важливо, що на Олександрійщині діє районна програма, яка передбачає виплату родинам відповідної грошової допомоги. Ця програма стосується не лише сімей загиблих, а й всіх військовослужбовців, і передбачає кошти на першочергове проходження ними медичного лікування, реабілітації.‏
   Оцінюючи цей візит, Андрій Коломійцев говорить про те, що для нього він був особливо важливим, адже за мету ставилося не лише те, щоб познайомитись і поспілкуватися  з сім’ями воїнів, а щонайперше, щоб вони відчули підтримку з боку влади,  що про них пам’ятають. Крім того, всі,  хто зараз на фронті, хто на передовій захищає Україну, їхні сім’ї повинні теж знати, що для нас  всіх жителів району, районної як і державної влади, їх життєвий подвиг священний. А тому всі ми робитимемо все від нас залежне, щоб забезпечити для них пріоритетну допомогу і беззаперечно виконати і вирішити всі їхні проблеми. Наші захисники Вітчизни повинні знати, що поки вони там на війні  нас захищають, ми ні в якому разі не забудемо турбуватися за їхні сім'ї, ми все будемо робити для них. У цьому вся наша людська сутність і з цією метою відвідав сім'ї героїв Максима Озерова та Артема Пойди Андрій Коломійцев.
   Вшановуючи пам'ять загиблих, сьогодні, в суботу, в селищі Нова Прага його жителями і школярами була посаджена Алея Слави.
 

В. Юрченко.