Дороги ремонтуються спільними зусиллями

 

Про те, аби дороги в Олександрійському районі були якісними і по ним було зручно пересуватися усім учасникам дорожньо-транспортного руху — дбають представники районної, обласної влади та місцевий соціально відповідальний бізнес.

— З початку 2018 року з районного бюджету на ремонт доріг витрачено близько 3—4 млн. грн. Крім того, в поточному році з районного бюджету буде виділено додатково ще 1,5 млн. грн. для ремонту доріг загального користування місцевого значення. Дороги ремонтуються залежно від надходження коштів до місцевого бюджету. Ми прагнемо забезпечити високу якість дорожнього покриття, щоб люди їздили по гарних дорогах, — розповідає перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Коваль.
За словами посадовця, на Олександрійщині кожна сільська рада використовує в рік на ремонт доріг близько 200—250 тис. грн. Нещодавно, наприклад, ремонт доріг було проведено у Куколівці, Андріївці. За кошти селищного бюджету ремонтуватимуть дороги в селищі Нова Прага.

Але, як він наголосив, на сьогодні багато доріг на території нашого краю ремонтується й за кошти обласного бюджету. Зокрема, це дорога від Звенигородки до Петрівського району, від Пантаївки до Ясинуватки, від Бандурівки до Протопопівки, від дороги державного значення Луганск - Ізварине до Червоної Кам’янки, Травневого, Попельнастого.
А от одним із яскравих прикладів того, як ремонтуються дороги на умовах співфінансування в нашому районі, Юрій Коваль виокремив ремонт дороги минулого року від дороги державного значення Луганск - Ізварине до села Олександрівка. Для цих цілей були залучені кошти із сільського, районного бюджету, а також вагомий внесок — близько 4 млн. грн вніс керівник ФГ «Олександрівське» Микола Муленко.