У Войнівці своя «самооборона»

У зв’язку з погіршенням криміногенної обстановки та подіями останніх місяців,що сталися у селі Войнівка, зокрема, підпалу сільської ради, місцеві жителі, підприємці та волонтери на чолі з Олександром Михайликом створили громадське формування - загін самооборони, який співпрацюватиме з чинними органами влади та районною поліцією.


«З 10 серпня у нас сформований загін із 15 небайдужих односельців, два з яких учасники АТО — ​мій син Олександр Михайлик та Андрій Кожухарь, — ​говорить керівник формування Олександр Михайлик-старший. — ​Основним завданням формування є забезпечення правопорядку у селі та на прилеглих до нього територіях».
Усі члени формування мають спеціальний одяг, знаки розрізнення самооборони, та посвідчення представників даного загону. «Перед виходом на патрулювання, усі як один, — ​відзначає Олександр Іванович, — ​проходять інструктаж та отримують засоби самозахисту».
Тепер кожний житель села цілодобово може звернутись до них за допомогою чи повідомити про скоєння злочину або правопорушення самому керівнику підрозділу самооборони. Представники формування ведуть активне патрулювання територією Войнівки. А особливу увагу приділяють обходам кладовищ та прилеглим лісопосадкам, проводять профілактичну роботу з молоддю.
«Навіть за такий короткий час наш підрозділ має певні здобутки. Хлопці активно забезпечували правопорядок під час святкування Дня Незалежності та Дня села, спровадили за межі села підозрілих громадян без приписних документів, — ​каже Олександр Іванович. — ​А за зверненням місцевої жительки допомогли виселити з її домоволодіння осіб ромської національності, які незаконно там проживали. Припинили незаконну вирубку дерев у посадці біля навколишніх полів. Виявили крадіжку особистого майна односельчан із затриманням підозрюваної особи та подальшою передачею її до правоохоронних органів. Зупинили самовільне підключення електропостачання до будинку без відповідних документів і допомогли у похованні одиноких померлих пенсіонерів. Словом, зробили чимало».
Самооборона у Войнівці, як запевняє Олександр Іванович, створена для більш дієвої та ефективної допомоги односельцям. «Навіть якщо до нас звернуться з проханням принести води чи напиляти дров, — ​каже, — ​не відмовимо».
У планах загону також своїми силами і коштом відновити пішохідні переходи біля Войнівської школи й клубу з подальшим відновленням та встановленням необхідних знаків дорожнього руху. Уже й дороговартісну спеціальну фарбу для цього придбали.
ДО ВІДОМА ВОЙНІВЧАН:
У разі виникнення якихось нагальних питань чи питань співпраці з громадським формуванням, звертайтеся за телефоном «гарячої лінії»: 068–836–17–84 (працює цілодобово), або безпосередньо до його керівника Олександра Івановича Михайлика - 0999378156.
Н. Луценко.