Справа Злакомана: хто поставить крапку?!

У «Сільському віснику» (№4 від 28 січня) вийшла стаття «Родина Злакоманів: виживання без світла і тепла» про олександрійського активіста Володимира Злакомана, у якій озвучувалася проблема з електропостачанням у його квартирі. Вкотре наша газета розповідає цю історію, і вкотре вона залишається незмінною. Володимир Злакоман впевнений, що правильно розраховувався за електроенергію, а олександрійські енергетики пояснюють, що діють згідно з чинними законами. На жаль, досягнути компромісу не вдається. Здавалося б, крапку в даній справі мав поставити суд...
У свою чергу, заступник начальника Олександрійського РЕМу Валерій Колесніков констатує, що В. Злакоман протягом більше двох років не платив за встановленими державою тарифами і тому в нього накопичився борг. «Порядок застосування тарифів  визначається не на місцевому чи обласному рівні, а на державному - Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, – підкреслює Валерій Вікторович. –  Правильність застосування тарифів та правомірність дій ПАТ «Кіровоградобленерго» підтвердили відповідні державні органи, зокрема - Держенергонагляд та Національна комісія. Згідно з вимогами законодавства, РЕМ неодноразово звертався до боржника щодо необхідності сплатити заборгованість, але марно».
Виходом з існуючої ситуації, у відповідності до встановленої законодавством процедури, є його особисте письмове звернення про тимчасове підключення електроенергії (на час судових розглядів із заборгованості) за умови оплати поточного електроспоживання за діючим тарифом. Але ситуація ускладнюється тим, що договір укладено з покійною дружиною А. Злакоман. Тепер, щоб укласти договір з В. Злакоманом, він повинен надати ще й документи на спадщину.  За умови звернення та надання необхідних документів електропостачання може бути відновлене. - А з попередньою заборгованістю суд розбереться, - підкреслює Валерій Колесніков.  
Зі слів В. Злакомана, перспектив у виграші справи в суді він не вбачає, тож, можливо, найоптимальнішим у даній ситуації буде підтримка спонсорів, які й поставлять крапку в спірному питанні та допоможуть сплатити існуючий борг і відновити подачу світла в квартиру пенсіонера. 
Н. Луценко.