Найбільше крадіжок трапляється у приватних домоволодіннях



У період з 6 по 13 травня до Олександрійського районного відділення поліції Олександрійського відділу поліції надійшло 85 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 16. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 9 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов.

Крадіжки

6 травня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця селища Приютівка про те, невідома особа викрала велосипед, який він залишив без нагляду біля свого будинку. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.

8 травня працівники поліції зафіксували повідомлення від мешканця с. Трудівка про те, що період часу із 1 до 7 травня невідома особа, шляхом вільного доступу, з території його будинку викрала причіп до мотоблоку та двигун із мотоблоку. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.

10 травня допомоги у правоохоронців просив житель селища Нова Прага. Чоловік розповів, що постраждав від рук злочинців. Останні пробралися в салон його автомобіля через багажник та викрали аккумулятор, радіатор, магнітолу. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

6 травня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки с. Ізмайлівка про те, що в не встановлений період часу невідома особа проникла до її сараю, звідки викрала чавунний лист пічного опалення та газовий балон. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.

7 травня правоохоронці зафіксували повідомлення, яке надійшло до них від мешканки м. Олександрія. Заявниця розповіла їм про те, що до її нежилого будинку, розташованого у селищі Приютівка, залізла через вікно невідома особа, яка поцупила її особисті речі. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.

11 травня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки с. Червона Кам’янка. У ньому потерпіла зазначила, що в період часу з 8 до 10 травня невідома особа таємно, шляхом вільного доступу, проникла до гаража заявниці, який був не зачинений, звідки поцупила бензокосу. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.

12 травня допомоги у працівників поліції просила жителька с. Червона Кам’янка. Заявниця постраждала від протиправних дій крадіїв, які проникли до її нежилого будинку, звідки викрали металеві вироби та телевізор.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.