Металобрухт —­ розповсюджена “знахідка” крадіїв

У період з 13 до 20 травня до Олександрійського районного відділення поліції Олександрійського відділу поліції надійшло 80 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 12. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 7 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення.

 Крадіжки

14 травня до чергової частини Олександрійського РВП надійшло повідомлення від директора футбольного клубу, про те, що 13 травня невідома особа, шляхом вільного доступу, з території спортивного майданчика викрала спортивну форму, що належала одному із спортсменів, який прийшов на тренування. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.

15 травня працівники поліції зафіксували повідомлення, що надійшло до них від жительки селища Нова Прага. Жінка скаржилася на те, що вночі невідома особа викрала з території її домоволодіння металеві вироби. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
16 травня відсутність металевих виробів на території свого домоволодіння помітив житель с. Войнівка, який і сповістив про дану подію правоохоронців. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України. 
17 травня із відповідною заявою до чергової частини райвідділення поліції звернувся постраждалий чоловік, житель с. Бандурівка. Заявник скаржився на те, що внаслідок неправомірних дій злочинця позбувся бензокоси, яку останній поцупив з його приватного двору. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
 Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн) або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
18 травня допомоги у працівників поліції просив житель селища Нова Прага, якого вночі пограбувала невідома особа. Остання таємно, шляхом пошкодження замка, проникла до сараю заявника, звідки вкрала велосипед. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.