У Червоній Кам’янці відбувся районний фестиваль дружин юних пожежних


7 травня у Червонокам’янському сільському будинку культури пройшов традиційний районний фестиваль дружин юних пожежних. Захід урочисто відкрили перший заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль, голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко та сільський голова Тетяна Бессараб і привітали всіх його учасників.

У своїх виступах цьогоріч діти використовували усі види мистецтв: образотворче, літературу, музику, хореографію та вокал. І обов’язково додавали туди елементи гумору, що було своєрідною родзинкою, бо у веселій та дотепній формі легше засвоюються правила безпеки. Яскравості конкурсним номерам додали костюми та декорації, виготовлені руками школярів.



У різних конкурсах діти продемонстрували свої знання в галузі медицини і безпеки життєдіяльності, брали участь у змаганнях. Враження від почутого і побаченого на святі залишилися особливі, адже майже цілий день між юними пожежними точилися запеклі баталії та боротьба за право представляти честь свого міста або району не лише на зональному, а й обласному рівні.
Цього року перемогу в конкурсах виборювало загалом 13 команд. У тому числі з міста Олександрії, Знам’янки і Світловодська та десяти районів — ​Олександрійського, Світловодського, Онуфріївського, Знам’янського, Новгородківського, Петрівського, Олександрівського, Бобринецького, Компаніївського та Кіровоградського. Для усіх  ​школярів це було довгоочікуване і гомінке свято, бо збирало не лише однодумців, а й веселих, кмітливих і активних підлітків, які проявляли тут свої найкращі таланти.



Складним було завдання цього дня і для членів журі, до складу якого увійшли представники місцевого підрозділу ДСНС в області і освітяни району, адже досить непросто було визначитися, хто із команд краще подав матеріал та легко встановив контакт із глядацькою залою. Проте, підрахувавши загальний бал за всі конкурси, журі все ж визначило переможців.



Перші призові місця здобули чотири команди: І — червонокам’янська, ІІ — ​олександрійська, ІІІ — ​знам’янська і IV — ​світловодська. Переможці цьогорічних змагань представлятимуть свої навчальні заклади на обласному етапі фестивалю, який відбудеться вже найближчим часом.
По завершенню свята члени журі вручили керівникам усіх творчих команд подяки, а їхнім учасникам — ​солодкі подарунки та спортивний інвентар.